Balçova'da bir otelde yapılan toplantıya Germiyan Köyü’nün duvarlarını tuvale dönüştüren köy sakinlerinden Nuran Erden’in yanı sıra, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar ve Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş konuk oldu. Nuran Erden çalışmaları ve yaşam öyküsünü anlattı. Erden, yaptığı çalışmalar sayesinde köyde birçok turisti ağırlamaya başladıklarını vurgulayarak, "Kadınlar kafaya koyup yapmak istedikten sonra başaramayacakları bir şey yok" dedi. Başkan Uyar, siyasetin erkek egemen olduğunu, kadınların bu oyunu yanlış oynadığını belirterek, "Sorun bizim bu hakları ne kadar kullandığımız ile veya erkek egemen siyasetin bu haklarımızı kullandırmadığı zaman ne yaptığımız ile ilgili. Örneğin sayısız iş kadının olduğu İzmir’de, Ticaret Odası’nın yönetiminde kadın yok. Belediye başkan adayları içinde kadın yok. Anlayacağınız siyasette egemen olan bu erkek oyununu bizler yanlış oynuyoruz. Şu süreçte tüm siyasi partilerde bulunan kadınların bir gün çalışmadığını düşünün bakalım neler olacak? Bizler de belediyeleri yönettik ama sanıyorum erkekler bizi yönetemediği için bunları yaşadık" dedi.

SADECE 119 KADIN

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise Türkiye’de erkeklerin erki kullandığını, kadınları ise çalıştırdıklarını öne sürdü. Pekdaş 31 bin erkek belediye başkanına karşı Türkiye'de sadece 119 kadın belediye başkanı seçildiğine dikkat çekerek "Kadının kamu gücünü kullanması konusunda da eşit değiliz.  Bunu sağladığımızda ancak eşitlikten söz edilebilir" dedi.

KIRMIZI KART VURGUSU

22'nci dönem CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları bu sistemin değişmesi için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye’de siyasette de kadının yeri yok. Önce ekonomimizi patates, domates düzeyine indirenlerle mücadelemizi tamamlayacağız. Ardından da sıradışı eylemler bulup, kadınlarımızın hak ettiği yerlere gelmesini sağlamamız gerekiyor. Son atamalarda yapılan hukuksuzluklara parti ayrımı olmadan kırmızı kart göstermeliyiz" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi