SILA ARABACIOĞLU/İZ GAZETE - İzmir Karşıyaka’da bir araya gelen kadınlar  şiddetin sona ermesi ve öldürülen kadınlar için basın açıklaması düzenledi. Dün vahşice öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk'un faillerin isimlerinin ve yakınlık derecelerinin değiştiğini, Cezasızlık politikalarının, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmamasının bedelini kadınların yaşamlarıyla ödediklerini belirtti. Basın açıklaması Mehtap Alişan tarafından okundu.

“Esas katiller kadını koruyamayan devlet ve yargı”

Dün 4 kadının katledilmesinin üstüne deyinen kadınlar bazen baba bazen oğul bazen eski sevgili sıfatını taşıdıklarını söyleyip “Esas katillerin kadını koruyamayan devletin ve yargının olduğunu çok iyi biliyoruz.” dedi.

“Kadınlar yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyor”

Yargıdan ve onun cezalandırma sisteminden korkmayan erkeklerin  artan bireysel silahlanma ile kadınları katletmekten çekinmediklerini vurgulayan Mehtap Alişan: “Bu ülkede kadınlar öldürülüyor, bu ülkede kadınlar kadın katilleri ve şiddet faili erkekler tutuklansın diye sosyal medyadan adalet arıyor, bu ülkede kadınlar her gün yaşamak ve yaşatmak için mücadele kADI

Editör: Haber Merkezi