Nil KAHRAMANOĞLU - Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Hilal Susuz ve yaşamını yitiren kadınların aileleri de katıldı. Kadınlar olarak 81 ile genelgelerin gönderilmesini sağladıklarını belirten Susuz, kadın cinayetlerini durdurmak için, 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesini uygulatmak için ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini söyledi.

‘YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Her gün, il il kadınlara adalet için adliyelerde olduklarını söyleyen Hilal Susuz, “Ceren Damar, Ayşe Tuba Arslan, Güleda Cankel ve niceleri için… Bir Ayşe daha 23 kez şikâyette bulunup korunmayarak öldürülmesin diye, bir Güleda daha, bir Şeyma daha gencecik yaşında öldürülmesin diye buradayız. Mücadelemizle nasıl Şule Çet’in, Aysun Yıldırım’ın şüpheli ölümlerini açığa çıkarttıysak; hiçbir şiddetin karanlıkta kalmaması, şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için mücadelemize devam edeceğiz. Emine Bulut’un ‘ölmek istemiyorum’ çığlığı, bugün yaşamak isteyen tüm kadınların mücadele bayrağı oldu. Yaşamak istiyoruz, okumak, çalışmak, özgürce bu hayatın içinde olmak istiyoruz” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Hilal Susuz, “Dünyada ve Türkiye’de kadınların örgütlenerek kararlılıkla mücadelelerini sürdürdüğünü ifade eden Susuz, “Meksika’dan Fransa’ya ve yaşadığımız ülkeye kadın cinayetlerini durdurma mücadelesinin ateşi her yerde yanıyor. Kadınlar her alanda mücadeleye etmeye elbette ki devam edecek. Geçtiğimiz yıl 8 Mart’tan bu 8 Mart’a 467 kadın öldürüldü. Eğer İstanbul Sözleşmesi ve 6284 etkin şekilde uygulansaydı, mahkeme salonlarında cezasızlık ve haksız tahrik indirimleri çıkmasıydı bu kadın kardeşlerimiz şu an bizimle mücadele ediyor olacaktı. Bu kadınlar neden öldürüldü diye kendine dert edinmeyenler kadınların kazanılmış hakkı olan İstanbul Sözleşmesi’ni gözden geçirmekten bahsediyorlar. Sakın ola ki İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmaya kalkmayın. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hiçbir kadın asla yalnız değil” ifadelerini kullandı.

‘ADELET YERİNE GELSİN’

İzmir’de boşandığı erkek tarafından önce darp edilen, ardından da pompalı tüfekle öldürülen Büşra Yabaşkul’un ailesi de yapılan açıklamaya katıldı. Adalet taleplerini bir kez daha dile getiren aile, “Hiçbir kadının böyle öldürülmesine sebep yok. Neden öldürülüyor. Ayrılmışsam neden gelip beni öldürüyorsun? Ben de insanım sen de insansın. Herkes yoluna gitsin. Ama bu öldüren şahsın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Türkiye’de adalet var ve adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Tek istediğimiz bu” dedi.

Editör: Haber Merkezi