İzmirli kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” kapsamında düzenlenen etkinliklerle her türlü şiddete ‘Hayır’ dedi. Kadınlar gökyüzüne "özgürlük" balonları uçurdu; dans gösterilerine eşlik etti, yürüyüş gerçekleştirip, isyan duvarına yüreklerden gelenleri yazdı ve “Şiddete inat, yaşasın hayat” diyerek kadın cinayetlerine, kadına şiddetin her türüne ve çocuk gelinlere “dur” dedi. 

Kadına Şiddete Hayır Günü etkinlikleri içinde yer alan ve yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Cahide Sonku” müzikali büyük ilgi gördü. Gökhan Eraslan’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönetmenliğini yaptığı müzikalde, sanat ve özel yaşamı ile bir döneme damga vurmuş efsane sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda film yönetmeni olan Cahide Sonku’nun dramatik yaşam öyküsü sahneye taşındı. Cahide Sonku’yu tiyatro oyuncusu Gizem Yağız canlandırdı. 

Müzikalin sonunda sanatçıya teşekkür çiçeği takdim eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, savaş ve şiddetten uzak, mutlu ve umutlu yarınlar diledi.  

Editör: Haber Merkezi