Katıldığı bir televizyon programında CHP’li belediyeleri eleştirirken “Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı. İzmir’in bütün her şeyini götürdük” demesine ilk tepki CHP İl Başkan  Yardımcısı Esin Doğan Metin’den geldi.

Metin yaptığı açıklamada " İzmir'in kızları hep güzeldir, çünkü güzellik kalpte başlar ve tüm İzmirlilerin kalbi güzeldir ama bu güzelliklere gözleri kapatan bazı insanlara bunu anlatmak zor" dedi. 

CHP'nin Kadın yöneticisi sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP kadına ve İzmir'e bakışının nasıl ön yargılı, taraflı olduğunu bir kez daha göstermiştir. AKP İzmir'in İl Başkan Yardımcısı, İzmir'de yaşayan tüm kadınlarımıza çirkin benzetmesi yaparak AKP'nin Kadını değersizleştiren duruşunu gözler önüne sermiştir.  İktidar partisinin İzmir il başkan yardımcısı olacaksınız ve yerel iktidarımızı eleştirmek için İzmirli kadınları siyasi malzeme yapacaksınız.  Ancak biz İzmirliler ve kadınlar bu talihsiz ve gerçeklikten uzak sözleri ciddiye almıyor, o kişinin temsil ettiği zihniyetin İzmir'e ve kadınlara bakışının bir yansıması olarak değerlendiriyor, Bu çirkin sözlerin sahibini bir an önce İzmir halkından ve İzmirli kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.  Ayrıca bu sözleri ve yakıştırmayı temsil ettiğim siyasi görüş olarak, bir kadın olarak ve en önemlisi İzmirli bir kız çocuğu annesi olarak kabul etmediğimi ve hiçbir İzmirli kadının da kabul etmeyeceğini dile getirmek istiyorum.”

YARIN DA AÇIKLAMA YAPILACAK

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada İl Kadın Kolları’nın Perşembe günü saat 13’te İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştireceği duyuruldu. 

Editör: Haber Merkezi