İzmir Kadın Platformu Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünün barış imzascısı Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Dilek Karabulut’un sözleşmesini yenilemeyerek işine son vermesini protesto etti.

Barış İmzacısı 11 akademisyeni görevinden uzaklaştıran Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü son olarak Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Dilek Karabulut’un sözleşmesini yenilemeyerek işine son vermişti.  Konuyla ilgili İzmir Kadın Platformu basın açıklaması düzenleyerek, “Soruşturmalarınız, ihraçlarınız, işten atmalarınız, gözaltına almalarınız kadınları yıldıramadı, yıldıramayacak” dedi.

BARIŞ İMZACISI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası önünde yapılan basın açıklamasında İzmir Kadın Platformu adına açıklamayı TMMOB Kadın komisyonundan kadınlar okuyarak,“Biz kadınlar, güvencesizliğe, yoksulluğa, baskı ve tutuklamalara, kadın cinayetlerine, OHAL’e KHK’lara karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Soruşturmalarınız, ihraçlarınız, işten atmalarınız, gözaltına almalarınız kadınları yıldıramadı, yıldıramayacak” dedi.

OHAL’in Türkiye’de hukukun yok edilmesine, demokrasinin bitirilmesine ve muhalif her kesimin susturulmasına hizmet ettiğini söyleyen, kadınlar “Soruşturmalar, ihraçlar ve işten atmalar, gözaltılar yoluyla muhalif kimlikleri ile bilinen Türkiye'nin aydın insanları işlerinden edilmektedir. Yine ortada maddi hiç bir delil yokken, yine hukuk ve demokrasi ayaklar altına alınarak, barış, diye haykıranlar sistematik bir baskıya ve tasfiyeye maruz kalmaktadır” şeklinde konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden 11 akademisyenin açığa alındığını ve açığa alınanlar arasında Barış kadınlarından Prof.Dr. Ayşen Uysal, Arş. Gör. Dr. Serap Sarıtaş, Öğretim görevlisi Emel Yuvayapan, Arş. Gör. Dilek Karabulut’un da yer aldığını hatırlatan kadınlar, aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği ve TMMOB’a yönelik gözaltılara da değinerek, barış yanlısı kadınların hedef alındığını söyledi.

Bu yıl yeniden atama işleminde tez danışmanı, anabilim dalı başkanı, bölüm başkanı, dekan ve oybirliği ile fakülte yönetim kurulunun, olumlu görüş belirtmelerine rağmen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörünün  keyfi bir tutumla Dilek Karabulut’un işine son verdiğini yineleyen kadınlar, “Bunun tek bir açıklaması bulunmaktadır: Düşünce özgürlüğünün olmayışı ve keyfi yönetim anlayışı. İzmir Kadın Platformu olarak bizler;  "Dokuz Eylül Üniversitesi’nden açığa alınan ve atama işlemleri gerçekleştirilmeyerek işlerine son verilen hocalarımız ile emek, demokrasi ve barış mücadelesi veren kadınlar olarak tarafız! Barış imzacısı hocalarımızdan tarafız ve Türkiye’nin bilim üreten, çağdaş ve insan haklarına duyarlı bir ülke olması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi ve Ar. Gör. Dilek Karabulut ile tüm hocaların bir an önce görevlerine iade edilmelerini talep etti.

Açıklamada “Dilek hoca yalnız değildir, Barış isteyen kadınlara dokunma, yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi