NİLAY MADENÜS / İZ GAZETE - İstanbul’da Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan 2019 tarihinde sokakta oyun oynayan 5 yaşındaki kız çocuğuna kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs ya da şahıslar tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları kamuoyunda büyük tepki toplamaya devam ediyor.

Ailesi tarafından istismara uğradığına yönelik bulgular fark edildikten sonra hastaneye kaldırılan minik çocuğun tedavisi hala sürerken mahalle sakinleri dün gece Kanarya Polis Merkezi önünde yaşanan olayı protesto etmişti. Türkiye’nin birçok noktasında yapılan protestolardan birisi de bugün İzmir’de gerçekleştirildi. İzmir Kadın Platformu, olayın takipçisi olduklarını belirtmek için Konak’ta toplanarak basın açıklamasında bulundu.

“ÇOCUK İSTİMARINA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Olayın 23 Nisan’da basında geniş yer bulmasının ardından sosyal medyada katlanarak artan tepkiler sonrası bugün Konak İskele önünde toplanan kadınlar "çocuk istismarına karşı sessiz kalmayacağız" dedi. İzmir Kadın Platformu adına açıklama metnini okuyan Alev Özkiraz, “Tacize, tecavüze, çocuk istismarına karşı susmuyoruz!” diyerek kamuoyuna yansıyan taciz ve istismar içerikli davaları tek tek hatırlattı:

“İstanbul’da metrobüste bir kadın tacize uğradı. Geçtiğimiz haftalarda Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde akademisyen olan Prof. Dr. Hasan Bilgili tarafından kliniğinde çalışan stajyer kadın tecavüze maruz kaldı. Tarsus’ta gerçekleşen istismar olayının faili imam tutuksuz yargılanmaya devam ediyor. Rabia Naz cinayetinin üstü örtülmeye çalışılıyor! Giresun'da iki erkeğin tecavüzüne uğrayan zihinsel engelli Havva tecavüz esnasında 'bağırmadığı' gerekçesiyle yargılanır hale geldi. Tecavüzcüler ise serbest bırakıldı. Çocuğunu istismar ettiğini öğrenince eşinden sikayetçi olan Döndü Şengül, istismarcı Şükrü Sengul'ün serbest bırakılması ile onun eliyle katledildi. 

“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, SES ÇIKARIYORUZ”

Özkiraz, İstanbul’da geçtiğimiz pazartesi 5 yaşında olduğu aktarılan küçük çocuğa yönelik cinsel istismar olayı ile ilişkili olaraksa şöyle konuştu:

“Küçükçekmece’de 23 Nisan günü ise 5 yaşında bir çocuğun cinsel istimara uğradı. Hastaneye kaldırılan çocuğun ailesi istismarcının yakalanması için, 5 yaşındaki çocuklarının sesi olmak için sokaklara döküldü. Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ise tecavüzcülerin, istismarcıların peşine düşmesi gerekirken sokaklara dökülen aileye, kadınlara, mahalleliye saldırdı. “

Taciz ve tecavüz vakalarında polis ve yargının tutum ve tavrını eleştiren Özkiraz; “Bugün dört bir yanda başta kadınlar olmak üzere binlerce insan tacize, tecavüze, çocuk istismarcılarına karşı isyanda. Tacizin, tecavüzün üstü kapatılmaya, bir kereden bir şey olmaz diyerek aklanmaya çalışılıyor. Iyi hal- saygın tutum indirimleriyle ödül gibi cezalar verildikçe bu olaylar her geçen gün daha da artıyor. Diğer yandansa çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı çıkanlar polis saldırısı ile gözaltı ile karşılaşıyor. Erkek yargı tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklarken eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen kadınların karşısına dikiliyor. Biz kadınlar olarak çocuk istismarına, kadına şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine sessiz kalmayacağız! Susmuyoruz, korkmuyoruz, ses çıkarıyoruz!” diye konuştu.

“TECAVÜZCÜLERİ KORUMAYIN, YARGILAYIN”

Okunan basın açıklamasının ardından Konak İskele önünde toplanan kadınlar, İstanbul'da cinsel istismara uğrayan küçük çocuk için 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Üzerlerinde 'çocuk istismarına sessiz kalma', 'bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın' ,'tecavüzcüleri korumayın yargılayın' yazan çeşitli dövizler tutan kadınlar, alkış ve zılgıtlar eşliğinde sloganlar atarak cinsel istismar mağduru küçük çocuk için ses çıkardı.

Editör: Haber Merkezi