İZ GAZETE- İzmirli siyasiler, STK temsilcileri, belediye başkanları, meslek örgütleri,  avukat, yazar, psikolog, gazeteci,sosyal hizmet uzmanı gibi isimlerin katkılarıyla hazırlanan ekte; kadının sivil toplumdaki, sosyal ve siyasi hayattaki önemi, kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi’nin gerekliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm bunlar için verilmesi gereken mücadelenin ayrıntıları ele alındı.

KARAR MEKANİZMALARINDA KADINLAR DA VAR OLMALI 

İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer  “Tarımın her alanında kalkınma hedeflerimizde memleketin aydınlık geleceği için bizim de sözümüz var!” diyerek kadın emeğinin karar mekanizmalarında var olmasının önemine dikkat çekti.

‘ZİHNİYET DEĞİŞMELİ’

Kadınların hak arama mücadelesinin erkek egemen zihniyete ters geldiğini söyleyen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter ise zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

‘EŞİTLİĞİ BİRLİKTE VAR EDECEĞİZ’

İz Kadın’a özel açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye’de özgürlüğe ve eşitliğe inanan siyasi bir iradeye ihtiyaç olduğunu belirterek, kadınlarla omuz omuza toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir düzeni var edeceklerini ifade etti. 

FARKINDALIK VE DESTEK 

Efes Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede İstanbul Sözleşmesi’nin önemini ortaya koyan ve farkındalık yaratmak için yaptıkları çalışmaları İz Kadın eki için anlattı. Sengel, ilçedeki üretici kadınları destekledikleri projelerden de bahsetti.

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK

Belediyenin hizmet odağında ilk sıraya kadınları koyduklarını vurgulayan Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan ise toplu iş sözleşmelerinde kadınlara pozitif ayrımcılık getiren maddelere yer verdiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi