ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Konak Belediyespor’dan İspanyol takım Osasuna’ya transfer olan genç futbolcu ile başarısını konuştuk.

TENEFÜSTE KEŞFEDİLDİ

11 yaşında ortaokula giderken tenefüslerde erkek arkadaşları ile futbol oynayarak başlayan Kader Hançar Ataşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Murat Ülkü tarafından keşfedilmiş. “Haftada iki- kez ayakkabım yırtılırdı ve babamdan ayakkabı isterdim.” sözleriyle futbola olan sevgisini dile getiren genç futbolcu, Ataşehir Belediyespor’un teknik direktörü Ülkü ile tanışmasıyla hayatının dönüm noktasını yaşamış. Takıma davet edilmesiyle futbol macerası başlayan Hançar, “6 yıl Ataşehir Belediyespor takımında oynadıktan sonra artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini hissettim. Zamanı geldiğinde de Konak Belediyesporla anlaştım.” sözleriyle Osasuna’ya transfer olmadan önce Konak Belediyespor’a transferinin önemine değindi. ‘Beni Kader yapan takım Konak Belediyespor’dur’ diyen Hançar, kendisi için Konak Belediyespor’un önemini şu sözlerle ifade etti;“Konak Belediyespor’a çok şey borçluyum. Başarımda, Osasuna’ya transfer olmamda Konak Belediyespor’un rölü çok büyük. Şimdi ise Osasuna ile 1,5 yıllık anlaşma imzaladım. Yeni hedefl erime İspanyol takımında yüreyeceğim.” Konak Belediyespor’un başarısına da değinen genç futbolcu, “Konak Belediyespor başarısını disiplin ve çok çalışmaya borçlu. Bir aile gibi yuva olan Konak Belediyespor çok büyük bir takımdır.” sözleriyle önceki takımından gurur duyduğunu söyledi. Kadınların futbol oynayamayacağı türündekisöylemlere güldüğünü söyleyen Kader, “ ‘Kadınlar yapamaz, ondan futbolcu mu olur’ derler. Ama kadınlar bunu birçok kez başardı.” şeklinde konuştu. Yeni takım arkadaşlarının kendisini sıcak bir karşılama ile selamladıklarını sözlerine ekleyen genç sporcu şu ifadelerle yeni takımındaki mutluluğunu açıkladı; “Osasuna çok köklü bir klüp. Yeni gelmeme rağmen sanki yıllardır buradaymış gibi hissediyorum. Takım arkadaşlarım çok iyi ve bana sürekli yardım ediyorlar. Sıcak arkadaşlıkları sayesinde yeni takımıma çabuk alışmamı sağlıyorlar.”

HAYALİ ŞAMPİYONLUK

Kadınların futbolda başarılı olduklarının altını çizen Hançar, kadınlara kimseyi dinlememelerini ve istediklerinde başarılı olabileceklerini söyledi. İdölünün Zlatan İbrahimoviç ve Romelu Lukaku olduğunu ifade eden genç sporcu Osasuna ile şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kadın futbolu ile daha yakından ilgilenmesi gerektiğine dikkat çeken Hançar, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Futbol benim için sadece futbol değil. Futbol benim yaşama sebebim, futbola çok şey borçluyum.”

Editör: Haber Merkezi