ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE- Gülistan Doku için adalet komisyonlarından Rengin Oğuz, “Gülistan Doku’yu aylardır soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Kaybedildiği günde de olduğumuz kentlerde sokaklarda olacağız ve bir kez daha soracağız Gülistan Doku bir senedir nerede? Tüm kadınları adalet mücadelemizi omuzlamaya ve Gülistan’ı sormak için sokaklara çağırıyoruz. Gülistan’ı kadınlar bulacak, Gülistan’ı biz bulacağız!” dedi.
 

‘GÜLİSTAN DOKU’YU KADINLAR BULACAK’

Gülistan Doku için adalet komisyonlarından Rengin Oğuz, Gülistan’ın kaybolduğu bu bir yıllık süreçte Gülistan Doku’yu aramamak ve şüpheli Zaynal Abakarov’un korunması için Doku’nun intihar ettiğinin öne sürüldüğünü, Uzun Çayır baraj gölünde aranan Gülistan Doku’yu arama çalışmalarının kısa sürdüğünü belirtti. Oğuz, bu bir yıllık süreç içerisinde Gülistan’ı bulmak isteyen ailesinin valilik tarafından tehdit edildiğini belirtti. Oğuz, “Gülistan Doku’nun en son görüştüğü Zaynal Abakarov’un bir anda yurt dışına kaçmasına yardım edenler Gülistan’ın ablası Aygül Doku’yu gözaltına aldı, cezalar kestiler.Tam bir yıldır Gülistan’ı sormak için sokak sokak, şehir şehir haykırıyoruz. Bu çabamız bir kişi daha eksilmemek için, katledilen, kaybedilen her bir kadının hesabını sormak için ve onların adalet mücadelesini omuzlamak içindir. Faillerin korunduğu, kadınların kaybedildiği,katledildiği bir dünya değil, gerçek adaletin sağlandığı bir dünyayı kadınlar olarak kuracağız!

Gülistan Doku’yu aylardır soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Kaybedildiği günde de olduğumuz kentlerde sokaklarda olacağız ve bir kez daha soracağız Gülistan Doku bir senedir nerede? Tüm kadınları adalet mücadelemizi omuzlamaya ve Gülistan’ı sormak için sokaklara çağırıyoruz. Gülistan’ı kadınlar bulacak, Gülistan’ı biz bulacağız!” ifadelerini kullandı.
 


Foto: SERAP ATKAN



‘GÜLİSTAN’I SORMAK İÇİN SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUZ’

Gülistan Doku’nun kaybedildiği günde kadınlar sokaklarda Gülistan’ı sormaya devam edecek. Ülkenin birçok yerinde eylem düzenleyecek olan kadınların, etkinlik tarihleri şöyle: 

Dersim, Seyit Rıza Meydanı : 12.00

Adana, Heykelli Park (Düş Yolcuları Parkı) : 18.00

İzmir, Alsancak Halkbank önü : 17.30

İstanbul, Kadıköy Süreyya Operası önü : 18.00

Diyarbakır, Ofis : 12.30

Adıyaman KESK binası : 13.00

Bursa, Fomara meydanı : 18.00

Antalya, Attalos Heykeli önü: 12.00

 

Editör: Haber Merkezi