Öğrenciler proje kapsamında her ay farklı bir etkinlik düzenleyerek kadının sesi olmaya çalışıyor.

Denizli Raşit Özkardeşler Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Derya Yılman, Avrupa okullarıyla gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimi çerçevesinde bir proje hazırladı. Yılman'ın  'Harften Öte Kadın' adını verdiği projenin koordinatörlüğünü İzmir'in Foça ilçesindeki Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu Müdürü Hacer Uluçay üstlendi. Uluçay proje ile şiddeti önleme ve mücadele kapsamında ülke genelinde kadının önemi ve kadına şiddetle mücadeleye ilişkin toplumda farkındalık yaratılmasının amaçlandığını söyledi. Projeyle ilgili detaylı bilgi veren Uluçay, hedeflerinin öğrencilere kadına saygı, anne sevgisi ve kadına şiddete ilişkin duyarlılık kazandırmak, topluma yararlı bireyler olmalarına katkı sağlamak olduğunu kaydetti. "Bir dize de sen, kadın desen" sloganıyla yola çıktıklarnı projede Türkiye'nin  26 ilinden ve Azerbaycan'dan okullar yer aldığına değinen Uluçay, "Koordineli bir şekilde yürüttüğümüz projeye yaklaşık 300 öğrenci emek veriyor. Her ay farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz, ülkemizin her yerinde kadının önemini şiirlerle ve resimlerle anlatıyorlar. Yaptıkları ayraç ve benzeri  şeyleri sevdikleri öğretmenlerine hediye ediyorlar.

Okul bazında düzenlenen şiir ve resim yarışmaslarında dereceye girenler ödüllendiriliyor.  Proje ye katılan ve dereceye giren öğrencilerin eserleri  'Harften Öte Kadın' adıyla yayınlanacak  şiir kitabı için Denizli Raşit Özkardeşler Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni proje kurucusu Derya Yılman tarafından toplanıp, derleniyor. Ayrıca öğrencilerimiz ilçe genelinde kadına dair konularla ilgili olarak Foça Kaymakamı Ali Çetin,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, mahalle sakinleri, ahalle muhtarları, öğretmenler, yerel idareciler ile röportajlar  yaptılar. Bunları öğrenci arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştılar. Sosyal sorumluluk bilinci oluşturma, özgüven kazanmalarına yardımcı olma, değerlerimizle iç içe yaşama, her türlü bağımlılıktan uzak tutma ve sosyal yaşam becerisi kazanmaları adına öğrencilerimize yeni yollar açıyoruz. Kadına şiddet, kadının önemini ve değerini anlatma gibi toplumsal nitelikli bir projede yer almaktan onur duyuyoruz" dedi.

Projede yer alan öğrenciler de katıldıkları etkinliklerde kadına yönelik uygulama ve davranışların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

DHA

Editör: Haber Merkezi