Çamdibi Semti 5126 Sokak'taki binanın ikinci katında oturan ve bir firmanın elektrik bölümünde çalışan Efe Şen, geçen yıl 4 Ocak'ta sabah saatlerinde işe gitti. Ailesiyle aynı binada oturan Efe Şen, öğleden sonra, olaydan 4 ay önce evlendiği eşi Duygu Şen'i cep telefonundan aradı. Eşinin telefonuna cevap vermemesi üzerine girilen dairede, Duygu Şen boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Genç kadının yakın çevresini mercek altına alan polis, bir gece önce yemeğe gelen Duygu Şen'in çocukluk arkadaşlarını sorguladı. Şen'in kuzeni öğretmen Ö.B.'nin eşi işsiz İsmail Battal poliste çelişkili ifadeler verdi. Çapraz sorguya alınan Battal, Duygu Şen'i öldürdüğünü itiraf etti. Adliyeye sevk edilen İsmail Battal, tutuklandı.

Hakkında dava açılan sanık İsmail Battal, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Duygu Şen'in eşi Efe Şen, kardeşleri Abdi Ferhat Kırtaş, Ferhan Müjgan Kırtaş, Doğan Kırtaş, ailenin avukatı Deniz Ulu Köse Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Bir önceki celse mütalaasını veren savcı, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu, Duygu Şen'i ve ailesini tanıdığını, eşi ile birlikte evlerine ziyarete gittiğini, yeni evli genç kadının üzerindeki ziynet eşyaları ile ev ortamını gözlemlediğini, ertesi gün planladığı biçimde gelip, talihsiz kadını öldürdüğünü, para ve kıymetli eşyaları aldığını belirtti. Tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, nitelikli yağma suçundan da 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Dafa önceki ifadesinde Duygu Şen'in evine gasp amaçlı gitmediğini, hiçbir şey almadan çıktığını iddia eden sanık İsmail Battal, son sözü sorulduğunda, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirtip, pişman olduğunu söyledi.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti sanığı 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma' suçundan da 12 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Editör: Haber Merkezi