17-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Kadın Yaz Kampı, Dikili Jandarma Komutanı, hiçbir gerekçe gösterilmeden özel bir işletmede yapılacak bir tatilin yasaklanmasının jandarma ve valiliğin yetkisi dahilinde olmamasına rağmen keyfi biçimde yasakladığını ilan etti. Milletvekillerinin, Dikili Belediyesinin ve yurttaşların yaptığı yazılı bir gerekçe gösterilmesi talebi ise defalarca reddedildi.

Kadın Savunması ve Dikili Kadın Platformu, 'Kadın Yaz Kampı'nın hukuksuz bir şeklide engellemeye çalışılmasına karşı Dikili Kaymakamlığı önünde nöbete başladı. Yetkili makamlardan herhangi bir yanıt alamayan ve kaymakamla görüştürülmeyen kadınlar, “Çatlasanız da patlasanız da biz bu kampı yapacağız!” diyerek herhangi  bir açıklama yapılana kadar kaymakamlık önünde oturmaya başladı.

Kadın Savunması tüm kadınları ve kadın gruplarını dayanışma ve desteğe çağırdı. Dikili Jandarma Karakolu Komutanı Alaattin Duru’yu arayarak, “yasaklama” kararının gerekçesini sormaya davet etti. Jandarmadan herhangi bir açıklama yapılmadığı için kadınlar engellemeye karşı 'kadın dayanışmasını' yüķseltti. Fiili engelleme çabaları kadınların dayanışması ve direnişiyle kaldırıldı. Kadın Savunma Ağı, Şimdi 17-21 Temmuz’da Dikili’de yükselttiği kadın dayanışmasını kamp ateşinin başında yükseltmeye ve adını haykırmaya çağırıyor.

Editör: Haber Merkezi