Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir şubeleri üyesi kadınlar, Konak'taki Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanarak, başlattıkları 'Anayasa'ya Hayır' kampanyasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Ellerinde 'Milletimizin birliğini istiyoruz',  'İş istiyoruz', 'Bağımsız bir hukuk sistemi istiyoruz', 'Güçlü Meclis istiyoruz', 'Bilimsel çağdaş eğitim istiyoruz', 'Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i yaşatmak istiyoruz', 'Anayasa'ya hayır diyoruz' yazılı dövizleri bulunan çok sayıda kadın adına basın açıklamasın yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubeleri Grup Sözcüsü Hülya Ergüngil, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' adıyla başkanlık sistemi getirilmek istendiğini bunu kabul etmediklerini söyledi. Erengil, "Ülkemiz dört bir yandan sorunlarla çevrilmiş yeniden ateşle sınanıyor. Askerimizi, polisimizi, halkımızı tehdit eden terör, ekonomik sıkıntılar, Kıbrıs sorunu hepsi dün olduğu gibi bugünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güçlenmesi ile çözülür. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin egemenliğinin ve bölünmez bütünlüğünün güvencesidir. Millet kendini temsil eden meclisine ve onun denetimine güvenmektedir" dedi.

GÜÇLÜ BİR MECLİS

ABD'nin bölgede etnik ve mezhepsel farklılıkları öne çıkararak ülkeleri böldüğünü, acı ve gözyaşı dolu bir coğrafya yarattığını söyleyen Erengil, "Çıkarlarını sürdürebilmek için Irak'tan Akdeniz'e uzanan bir İsrail-ABD malı kukla Kürt koridoru kurmak istemektedir. Vatanımızı da bölecek olan bu girişime karşı Türkiye Fırat Kalkanı harekâtıyla engel olmaya başlamıştır. Ordumuzun başarılı olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurtuluş savaşında olduğu gibi yine milletin gücünü ve kararlılığını temsil etmesi gerekmektedir. Meclisimizin gazi meclis olduğu bir gün bile unutulmamalıdır. Doların önlenemeyen yükselişi ile zaten krize girmiş ekonomi, can çekişmeye başladı. İşsizlik öyle bir boyuta ulaştı ki gençler artık iş aramaktan bile vazgeçti. Büyük ekonomik sıkıntıların beklendiği bu süreci yine ancak birlik olmuş bir millet ve milli, üreten bir ekonomi ile aşabiliriz. Bu da ancak güçlü bir meclis ile mümkün olabilir" diye konuştu.


'HAYIR DEMENİN ÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ'

Ergüngil, basın açıklamasını, "Cumhuriyet Kadınları olarak milletimizin birliğini ve Cumhuriyetimizin devamlılığını istiyoruz. Bağımsız, özgür, huzurlu, bir ülkenin fertleri olmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek hayır diyoruz. Bugünden itibaren bütün şubelerimizle bulunduğumuz her yerde birliğin öncüsü olacağız. Farklılıklarımızı değil bizi birleştiren vatan sevgimizi paylaşacağız. Tüm kurumları, siyasi partileri hayır demeye, birlikte çalışmaya ve gücümüzü birleştirmeye davet edeceğiz. Her yere gidecek mahallelerde köylerde hayır demenin önemini anlatacağız" sözleriyle tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi