İZ GAZETE - Yaklaşık 300 kadının katıldığı kadın dayanışma kahvaltısında açılış konuşması yapan ÇEKEV Başkanı Kızbes Aydın, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yaparak kadın adayların azlığı bakımından tüm partilerin sınıfta kaldığını söyledi. Aydın konuşmasına "kadınların eşit katılımının sağlanmadığı demokrasiler gerçek demokrasi değildir. Olsa olsa erkek demokrasisi olur." dedi.

"KADIN ADAYLARIN KAZANMASI İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ"

Aydın sözlerine şöyle devam etti; "Toplumsal cinsiyet eşitliği saglandığında sadece kadınlara yaramayacak. Başta erkeklerin omzuna bindirilen ağır yükler de kalkacak. Evin geçim yükünü paylaşmış olacak. Kadın emeğinin ekonomiye katkısı ile sürdürülebilir insani kalkınma ve demokrasi gelişecek. Sevgili kızkardeşlerim, bu amaçla az sayıda da olsa kadın adayların kazanması için seferber olmalıyız Sıkı bir kadın dayanışması örmeliyiz."

Buluşmada kadın muhtar adayları ve belediye meclis üyeleri adaylarının tanıtımı yapıldı. Kadınlar, 12 Mart'ta yapılacak başkan adayları ile kadın buluşmasına davet edildi. Kadınlar bu buluşmada belediye başkan adaylarına dosya sunacak.

Buluşmaya katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu bir telgraf gönderdi. Okunan not kadınlardan alkış aldı. 

NEPTÜN SOYER İLGİYLE KARŞILANDI

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in eşi, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer de kaldı. Soyer yaptığı konuşmada sivil toplumun katılımcı demokrasideki önemine vurgu yaparak, Seferihisar Sığacık'ta kadınların tarımsal kalkınmadaki örgütlenmesinden ve yaptıkları hizmetlerden örnekler verdi. Köy okullarında matematik öğretmenliği yaptığını söyleyen Neptün Soyer, Seferihisar Sığacık'ta pazar günleri kadınların evlerinin önünde satış yaptığı, yüzlerce kadının istihdam edildiği “Sığacık Pazarı” projesinde öncülük ederek Seferihisar Belediyesiyle ortak çalıştığını da ifade etti.

"MART'I BAHARA ÇEVİRECEĞİZ"

"2010 yılında 7 ortakla kurduğumuz Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yönetim kurulu başkanlığını üstlendim. Kooperatifimizin sanal pazarı www.seferipazar.com'da kadın ortaklarımızla ürettiğimiz ürünleri e-ticaret kanalıyla Türkiye’nin her yerine pazarlıyoruz.Bu projemiz, 2013 yılında Tüsiad ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen 11. e-Türkiye ödüllerinde 1. lik ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda Gelecek Turizmde Projesiyle 'Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı' adıyla bir lokanta kurduk. Seferihisar’ın dezavantajlı bölgesinde bulunan lokantamız o bölgede yaşayan kadınların istihdamı ve çocuklarının da eğitim noktası oldu. Farklı STK ortakları ile lokantamızın bir bölümünde anne çocuk eğitimi yapıyoruz. Seferihisar’da kadınlarla yaptığımız bu çalışmaları sürdürürken,daha çok kadına ulaşmak ve örnek olması için Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak KöyKoop a ortak olduk." şeklinde konuşan Soyer, "Martı bahara çevireceğiz. Baharın ışığını, ısısını kadınlara" dedi. 
Coşkulu gecen dayanışma kahvaltısı müzik dinletisi ve halaylarla devam etti.

Editör: Haber Merkezi