Basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun, uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve tüm yasalarda güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarının kullanımını etkinleştirecek tüm tedbirlerin uygulanması için çalışacağını, süreçlerin takipçisi olacağını, kadınların aktif ve etkin bireyler olarak yaşamaları için mücadele edeceğini söyledi.

Kadın Hakları Merkezi’nde gönüllü çalışan avukatlarla birlikte düzenlenen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun kadın hakları ve çocuk hakları konusunda çok duyarlı olduğunu ve tüm davaları yakından takip ettiğini, davalara müdahillik taleplerinde bulunduklarını ifade ederek, kamuoyu oluşturulması için çok büyük mücadeleler verdiklerini dile getirdi.

KORUMA KARARLARINA RAĞMEN ÖLDÜRÜLDÜLER

Av. Aydın Özcan basın açıklamasında 2017'nin ilk 10 ayında erkekler tarafından en az 240 kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğünü söyleyerek “üstelik öldürülen kadınlardan en az 11'i çıkarttıkları koruma tedbir kararlarına rağmen öldürüldü” dedi.

Adalete erişimin kolay ve ucuz olmasının, adaletten alınan sonucun ise hızlı ve etkili olmasının kadına yönelik şiddet vakalarını önlemede çok önemli olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan, bu anlamda İzmir Barosu’nca İzmir Adliyesi’nde, şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuksal destek vermek amacı ile Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin açıldığını sözlerine ekledi.

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde; toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet mağduru kadınlarla görüşme teknikleri, adli ve tıbbi değerlendirme ve koruyucu özel yasalarla ilgili konuları içeren eğitim modülleri çerçevesinde, sertifikalı eğitim programına katılan yaklaşık 400 avukatın kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve şiddetin sona erdirilmesine yönelik mücadele yürüttüğünü söyleyen Av. Aydın Özcan, bugüne kadar Merkez’de 3512 şiddet mağduru kadına koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması konusunda hukuksal destek verildiğini ifade etti.

“İzmir Barosu’nun Uluslararası Sözleşmeler, Anayasa ve tüm yasalarda güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarının kullanımını etkinleştirecek tüm tedbirlerin uygulanması için çalışacağı ve süreçlerin takipçisi olacağı gibi, kadınların aktif ve etkin bireyler olarak yaşamaları için mücadele edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız” diyen Av. Aydın Özcan, bugün aynı zamanda Bergama’da eşi tarafından öldürülen Işık İkizoğlu’nun duruşmasına katılacaklarını ve müdahale talebinde bulunacaklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi