İzmir Kent Hastanesi tarafından doğumun sağlıklı ve doğal bir süreç, doğal doğumun da anne-bebek dostu olduğuna dikkat çekmek amacıyla "Doğanın mucizesi; Doğal doğum" başlıklı panel düzenleniyor. Anne adayları, bu panelde doğal doğumla ilgili kafalarındaki tüm sorulara yanıt bulacak.

Günlük yaşamda "doğallık" arayışları, kadınların doğum tercihlerini de etkiledi. Pek çok anne adayı doktoru izin verdiği taktirde doğum tercihini doğaldan yana kullanmaya başlarken, uzmanlar da bu konuda hamileleri cesaretlendiriyor. Doğal doğum tercih edenlerin sayısı hızla artarken, bu talebe özel doğal doğum odaları ve özel eğitimli uzmanlarıyla yanıt veren Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nce bir panel düzenlendi. Hocaların hocası Prof. Dr. Namık Demir'in hem moderatörlüğünü üstlenip hem de "Doğum Ekibinin Korkuları" başlıklı bir sunum yapacağı panel, 12 Mart Cumartesi günü Hilton Oteli'nde gerçekleşecek. Saat 13.30'da başlayacak panelde Opr. Dr. Nihal Danaoğlu ve Opr. Dr. Orçun Sezer doğal doğumu tüm yönleriyle anlatacak. Uzman diyetisyen Gamze Gültekin'in gebe beslenmesini anlatıp anne sütünü artıran tariflerden örnekler vereceği panelde, Nilgün Gerçek "Gebelikte bakım önerileri", Sibel Türsen de "Anne olmaya hazırlanırken" başlıkları altında konuşma yapacak.

Halka açık ve ücretsiz panele katılım için doğum sürecini ve doğal doğumu tüm yönleriyle öğrenmek ve bilinçli bir gebelik dönemi geçirmek isteyen hamilelere, anne olmayı planlayanlara çağrı yapıldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi