İZ GAZETE-  50 bin civarında kadının katıldığı etkinlikte Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Olcay Baykal, Muazzez İlmiye Çığ, Ayşen Guruda, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Türkan Şoray, Gülse Birsel ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri gibi kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim bulunuyor.

Ankara Arena’da coşkuyla devam eden etkinlikte çeşitli çevrelerden kadınlar konuşmalar yaptı. İzmir’i temsilen ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş bir konuşma yaptı. Kadınların kurtuluşunun tamamlanmadığının altını çizen Başkan Pekdaş, “Kadınlar bir kadın devrimi olarak Cumhuriyetle birlikte esaretten kurtulmuşlardır. Ama bu kurtuluş tamamlanmamıştır. Kadınlar özgürleşememiştir. AKP kadınları sadece nesneleşmiştir. Bugün Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı AKP’de el ürünleri sergisi ile kutlanıyor” ifadelerini kullandı.

COŞKUYLA ALKIŞLANDI

“Biz kadınlar görünmek ve varız demek zorundayız. Eşitlik ancak böyle sağlanır” diyen Başkan Pekdaş, Kadınların temsili ve katılımı ile eşitliğin sağlandığı zaman tam demokrasinin gerçekleşeceğini söyledi. Sema Pekdaş’ın  “Türkiye’nin kadınlara ihtiyacı var. O cesur kadınlar bugün bu salondalar. Bu cesur kadınlarla Türkiye’yi tam demokrasi ile taçlandırmaktır görevimiz. Görevimiz hayırlı uğurlu olsun” sözleri salonda coşku ile karşılandı.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Meclis grup toplantısı konuşmasını Arena'da yapacak. CHP liderinin Reza Zarrab'ın ABD mahkemelerine sunduğu belgeleri nereden temin ettiğini açıklaması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi