Didem Köse-İz Gazete / Türkiye’de son zamanla artan kadına şiddet ve tecavüzlerle ilgili CHP Bornova Kadın Kolları Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Kadın cinayetlerinin durdurulması gerektiğini ifade eden CHP Bornova Kadın Kolları üyeleri, kadına yönelik fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirttiler. Kadına yönelik her türlü hak ihlalinin CHP olarak karşısında olduklarını kaydeden Kadın Kolları üyeleri, tecavüzlerin AKP döneminde arttığını, mağdurların yarısının ise çocuk olduğunu söyledi. 2002-2008 yılları arasında 62 bin kadının tecavüze uğradığını belirtilen eylemde, “6 bin 423 kadın şiddete maruz kalarak hastanelik oldu. 2005-2010 yılları arasında 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya maruz kaldı ancak yüzde 40’ı şikâyetçi olmadı. Kadınların korktukları için şikâyetçi olamadıkları da istatistiklere geçen bilgiler arasında” denildi.

 

“AKP İKTİDARINDA KADININ BİLONÇOSU AĞIR”

AKP’nin beslediği alanlardan birisinin ‘Cemaatçi kadın hareketi’ olduğunu dile getiren CHP’li kadınlar, “13 yıllık iktidarında AKP, kadınlara saldırmaktan geri kalmadı. Kadına yönelik şiddet, tecavüz yasası, kürtaj tartışmaları derken kadınları AKP’nin şiddetinden en fazla pay alan taraflardan oldu” ifadelerinde bulunuldu.

“AKP İÇİN KADIN ERKEK EŞİT DEĞİL”

Türkiye’nin kadın-erkek eşitliğinde dünya sıralamasında 135 ülke arasında 132. sırada olduğunu belirten üyeler, “Devletten koruma talep eden kadınların kaldığı sığınma evleri açılış törenleri ile teşhir edilirken, koruma talebiyle polise ve savcılığa başvuran kadınların yüzde 73’ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27’si cinayete kurban gidiyor” denildi.

Editör: Haber Merkezi