Amerika Türk Koalisyonu'nun davetlisi olarak Washington DC'de Amerika'daki politik sistem ve oy verenleri etkileyen durumları inceleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Itır Bağdadi, Donald Trump'ın özellikle kadına karşı ayrımcılık sözleriyle desteğini kaybettiğini söyledi.

Bağdadi, KADER (Kadın Adayları Destekleme) Başkanı Sunam Karamık ve üyeleriyle birlikte seçim süreçlerini inceledi. Türkiye'deki kadın haklarının dünü, bugünü ve geleceğiyle ilgili de konuşma yapan Bağdadi, ABD seçimlerine yönelik şu görüşlerde bulundu:

“Donald Trump eril iktidarı temsil etmekte ve kadınlara karşı ayrımcılık ve zaman zaman nefret içeren söylemleri hiç düşünmeden kullanmakta. Trump'ın yıllar önce yayın dışında mikrofonu açık kaldığı için kaydedilen ve 'erkek muhabbeti' olarak tanımladığı bir şekilde kadınlara yönelik cinsel tacizle alay ettiği bir konuşmasının ortaya çıkmasından sonra Trump kampanyasında zor günler yaşadı. Bundan önce de Trump hem Müslümanlara hem de siyahi vatandaşlara yönelik nefret söyleminde bulunmuştu. Kampanyası 'dobra' aday olarak ilk başta sistemden sıkılan Amerikalıları çekse de son zamanlardaki söyleminden dolayı bunun dobralık değil açık açık nefret söylemi olduğu fikri yaygınlaşmış durumda."

'KARARSIZLAR CLİNTON'A DÖNDÜ'
Trump'ın kadınlara yönelik sözleri nedeniyle desteğin azaldığın belirten Bağdadi, “Bu durum seçimlerde iki adayı da desteklemediği için oy kullanmayı düşünmeyen bazı kararsız seçmenleri de Clinton'u destekleme konusunda ikna etti. Cumhuriyetçi Parti içinde de Trump'a karşı gelenlerin sayısını arttırdı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi