SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Her yıl milyonlarca kadının karşı karşıya kaldığı eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı sokağa çıktıklarını belirten İzmir Kadın Dayanışma Platformu sözcüsü Ayşegül Kizaroğlu, artan kadın tecavüzlerine ve kadın ölümlerine karşı her yıl sokağa çıktıklarını söyledi.



'İKTİDAR BIRAKIN ÖNLEM ALMAYI, VAR OLAN YASALARI UYGULAMIYOR'

Artan şiddet ve tacizlerin İktidar tarafından hiç bir yaptırımı olmadığını söyleyen Kizaroğlu; ''Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, yoksulluk, mobbing, ev içi emeğin görünmezliği ve daha birçok nedenle kadınlar 8 Mart’ta taleplerini dile getiriyor. Her geçen gün kadınlara dönük saldırılar artarken iktidar, bırakın önlem almayı var olan yasaları bile uygulamıyor. 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesi uygulansaydı bugün erkekler tarafından katledilen birçok kadın hayatta olabilirdi. Biz kadınlar kadın düşmanı politikalarla hayatımızın her alanın daraltılmasına ve cehenneme çevrilmesine karşı isyan ediyoruz” dedi.


'8 MART'TA  KADINLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM BELEDİYE'NİN SORUMLULUĞUDUR!'

Ücretsiz otobüslerin haklı talepleri olduğuna değinen Kadın Dayanışma Platform sözcüsü Ayşegül Kizaroğlu, “8 Mart vesilesiyle ulaşım araçlarının ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi içeren dilekçelerimizi Büyükşehir Belediyesi'ne veriyoruz ve 8 Mart gününde kadınların bu yoksulluk ve kriz koşullarında eylem ve etkinliklere rahatça gidebilmeleri için tüm gün ulaşımın ücretsiz olmasını istiyoruz’’ dedi.


Belediyelerin, kadınların hayatını kolaylaştırabilecek bir çok sorumluluğu olduğu gibi 8 Mart'ta ücretsiz ulaşım hakkının da  bu sorumluluk arasında olduğunu belirtti. Kizaroğlu; “Belediyelerin kadın sığınma evleri açması, ücretsiz kreş ve bakım evleri açması, kadınlara istihdam sağlaması gibi kadınların hayatını kolaylaştırabilecek birçok sorumluluğun olduğunu hatırlatarak 8 Mart’ta ücretsiz ulaşım hakkının da bu sorumluluklar arasında olduğunu bir kez daha yineliyoruz“ ifadeleri kullandı.