Uluslararası Rotary 2440. Bölge Kültür Sanat Komitesi, kadınları anlatmanın en iyi yolunun erkekler olduğu düşüncesinden yola çıkarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) “Nefesimdeki· Sen” isimli bir gece düzenledi. Sahnede sadece erkeklerin olduğu gecede “Kadınları bir de bizden dinleyin” teması ile şiirler okundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geceye eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile katıldı. Ahmed Arif’in “Sevdan Beni” adlı şiirini seslendiren Başkan Kocaoğlu, “Ben erkeklerin kadınlardan korktuğuna inanıyorum ve bu yüzdendir ki, baskı altına almaya çalışarak şiddet uyguluyor. 30 sene önce neden erkekler şiddet uyguluyor diye sorsaydınız bunun cevabını veremezdim ama şimdi yaş 70 oldu mantığımın yettiği yere kadar görüyor ve anlıyorum ki, erkekler kadınlardan korkuyor” diye konuştu.

KİMLER VARDI?

Kadına şiddetin artması ve kız çocukların hala okula gönderilmemesine tepki olarak gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Kocaoğlu ile birlikte sahneye çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, televizyoncu ve sunucu Aziz Üstel, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Lütfi Demir ile İzmir'in tanınmış simalarından Ulvi Puğ, Yaşar Ürük ve Rebii Akdurak, kadın temalı şiirleri seslendirdi.

Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat yönetmeni Mehmet Çağlar İşgören’in danışmanlığında düzenlenen ve müziklerini Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Teyfik Rodos'un seslendirdiği gecede sahne alan konuklara, Reyhan Özlen’in “Kadınım Portreleri” adlı fotoğraf sergisinden portreler hediye edildi.