Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetim yardımcısı olduğu KADEM, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi’ni desteklediğini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından AKP’ye yakınlığı ile bilinen isimler ve medya kuruluşlarından İstanbul Sözleşmesi ve yer yer de KADEM hakkında çok sert açıklamalar geldi.  Ardından ise İstanbul Sözleşmesi hakkında en son konuşması gereken kurum konuştu. Yurtlarında 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfı,  İstanbul Sözleşmesi hakkında bir açıklama yaptı. Bu açıklama ile Ensar Vakfı’nın bir rol çalma çabası içinde olduğunu düşünmüyorum. Belli ki Ensar Vakfı’nın bu konuda açıklama yapması istenmiş, açıklamada da İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkılmış. Bu biraz da karşı mahallenin gazını almak için yapılmış gibi duruyor.

Muharrem İnce

Son yıllarda sağ parti sayısında bir artış gözle görünüyor. Örneğin Saadet Partisi’nin ne söylediği belli çevreler tarafından hala merak ediliyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kendi içeirisinde bir ayrışma yaşadı ve ayrışanların kurduğu İyi Parti barajı aştı, meclise girdi. Yerel seçimlerde bariz bir başarı elde edememiş olsalar bile Millet İttifakı’na büyük bir güç verdiler. Son olarak AKP’den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu DEVA ve Gelecek Partilerini kurdular. Böylesi bir ortamda ana muhalefet partisinin, Cumhurbaşkanı adayı hakkında neden yeni siyasi parti söylemleri dile gelir? O Cumhurbaşkanı adayı da bu iddiaları yalanlamaz?

Muharrem İnce’ye dair diğer siyasi partiler nasıl yorumlarda bulunmuş diye baktım. Cumhuriyet Halk Partililerin tepkili olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak yapılmış resmi bir açıklamada yok. Ama iktidar ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Muharrem İnce’ye dair bir açıklama yapmış bile. İktidar ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin; muhalefeti ancak özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirme, topa tutma konusunda AKP’den daha istekli olduğu bilinen bir gerçek.  Bahçeli’nin Muharrem İnce açıklaması şu şekilde:

“Siyasi akım gayrı milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor. 37. Olağan Büyük Kurultay bir fırsattı, belki de bu fırsat kapısı ardına kadar açıldı. CHP, vaki geleneğiyle vahim gerçeği arasında kalmanın ağır sıkıntısını yaşıyor”

Muharrem İnce’nin bundan sonraki süreçte iktidar medyasında daha fazla yer alacağını söylersek yanılmış olmayız sanırım.