DERLEYEN: ÖZGÜR ŞENGÜL/İZ GAZETE

İz Televizyonu’nda yayınlanan Sporun İçinden programının bu haftaki konukları Manisa FK Teknik Direktörü Levent Eriş ve Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir oldu. 2022-2023 sezonu TFF 1 Lig’inde geçen 5 haftayı değerlendiren Levent Eriş, takımının şu anki gidişatından memnun olduğunun altını çizerek sağlam adımlar ile ligde ilerlemek istediklerini kaydetti. Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir de takımının gidişatından memnun olduğunu belirterek hedeflerinin lig de ilk 10’a kalmak olduğunu vurguladı.

‘DOĞRU YOLDAYIZ’

Genç oyunculara daha çok fırsat vermek istediğini söyleyen başarılı teknik adam Levent Eriş, “Biz sistem takımı olmaya çalışıyoruz. Takımımızın kadrosunda 8 tane 20 yaşında oyuncumuz var. 21 kişilik maç kadromuzda bu sayıyı buraya çekebilmek güzel bir şey ama biz genç oyuncuları daha da fazla çekmek istiyoruz yani genç oyuncularımızı daha fazla kazanmak istiyoruz. Manisa FK kulübü sadece bugünü kurtarmak için savaş vermiyor geleceği kurtarmak için bir savaş veriyor. Doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘LİG ZORLU GEÇECEK’

2022-2023 TFF 1. Lig’in zorlu bir lig olacağını belirten Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Lig zorlu geçecek üst taraf için yaklaşık 10 takımın aynı seviyede gideceğini, diğer takımlarında alt seviyede kalacağını ve ligin ikiye bölüneceğini düşünüyorum. Yaklaşık 12 takımın play off mücadelesi vereceğini diğer takımların ise düşme mücadelesi vereceğini düşünüyorum. Öyle bir lig yaşıyoruz ki bu takım, bu takımı rahat yener diyemiyoruz herkes herkesi yenebilir” ifadelerini kullandı.

ALT LİGLER İLE YETİNİYORUZ

İzmir futbolunun alt ligler ile yetindiğini dile getiren Levent Eriş, “Göztepe Süper Lig’e çıktı yaptığı yanlışları saymaya kâğıtlar yetmez. Altay takımı da Süper Lig’de oynayan bir takımdı ama bir bakıyorsunuz 3 ay sonra oynatacak oyuncu bulamıyorlar. Karşıyaka şu an 3. Lig’de tutunmak için mücadele veriyor. İzmirspor’u saymıyorum bile takım küme düşmemiş camia küme düşmüş” dedi.

‘GÜZEL İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ’

Hedeflerini aktaran deneyimli teknik adam Levent Eriş, “Hedefimizi sistem takımı olmayı amaçlayarak belirledik ve bu grubun bizi getireceği nokta neresi olacak bunu zaman dilimi içerisinde göreceğiz. Bu zaman dilimin içerisinde insanlara biz ‘play off oynayacağız’, ‘şampiyon olacağız’ şeklinde söylemlerde bulunmak doğru değil. İyi bir takım olma yolunda ilerleyeceğiz. Şu anda gidişat iyi bunun sonunda play off mu oynarız ilk 2’de mi kalırız onu bilemiyorum ama şunu biliyorum ki kulüp harika bir gelişim içerisinde. Geleceğe emin adımlar ile yürüyor. Uzun vadede güzel işler yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi