İZ GAZETE / İzmirspor voleybolda eski parlak günlerine dönmek için bu sezon kararlı. Türkiye Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde İlk hafta Arkasspor’u 3-2, ikinci hafta deplasmanda Altınordu’yu 3-1 ve son olarak da geçtiğimiz hafta pazar akşamı ligin iddialı ekiplerinden Altay’ı 3-1’lik sonuçla yenen Filenin Şimşekleri üç hafta sonunda 3’te 3 yaparak ligde 8 puanla ikinci sırada yer aldı. Lacivert-beyazlılar bu hafta deplasmanda Karşıyaka ile karşılaşacak.

Voleybol Şube Başkanı Ali Koyuncuoğlu, İzmirspor’un köklü bir voleybol geleneği olduğunu belirterek, “Sezon başında göreve geldiğimizde kulübümüzün imkanlarını da göz önünde tutarak yeni bir yapılanmaya gittik. Mevcut kadromuzu transferlerle ve altyapı oyuncularımızla destekleyerek, mücadeleci bir kadro oluşturduk. Kulüp Başkanımız Nedim Topaloğlu, yönetim kurulu üyelerimiz, şube eski başkanımız İlker Başgülü, İzmirspor’da başkanlık ve yöneticilik yapmış camia büyüklerimizden ve dostlarımızdan aldığımız destek ve sponsorluk-reklam gelirleriyle mütevazı bir bütçe oluşturduk. Salonumuzda her maçımızı dolu tribünler önünde oynamak, camianın desteğini almak bizler için çok sevindirici. Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve tribünleri dolduran taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmirspor camiasının voleybol şube etrafında kenetlendiğini belirten Koyuncuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Şube eski başkanı Can Eren Işık, camiamızın yakından tanıdığı İzmirspor sevdalıları; eski yöneticilerimizden Murat Taysi, eski başkan vekilimiz Osman Gökçe ve eski yöneticimiz Güven Uztuğ ile büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Hocalarımız Hakkı Yurtman, yardımcıları Ümit Güven ve Büşra Eker Özal’ın katkıları, sporcularımızın öz verileriyle, birlik beraberliği bizi güzel bir havaya soktu. Hedefimiz ilk olarak grubumuzda ilk iki sırada yer alarak play-off’a kalmak.”

‘Alt yapımız eski günlerine dönüyor’

İzmirspor’un yetiştirici özelliğini yeniden kazanması için spor okullarına ve altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Koyuncuoğlu şu bilgileri verdi:

“Voleybol, basketbol, jimnastik ve tekvando branşlarında spor okulumuzda 600 öğrencimiz eğitim alıyor. Kulübümüzün yanındaki halı sahamızda ve Osman Kibar Tesisleri’nde toplam 350 futbol okulu öğrencimiz var. İzmirspor Türkiye’de ilklerin kulübü olarak bilinir, tanınır. Spor okullarımız ve alt yapımızdan aldığımız güçle yarışmacı takımlarımızı liglerde hedef kovalar duruma getirdik. Bundan böyle çok daha başarılı sonuçlar alacağız.”

VOLEYBOL KADINLAR 2. LİG’İ 5. GRUP PUAN DURUMU

TAKIMLAR

O

G

M

AS

VS

P

01

İZMİR DSİ

3

3

0

9

1

9

02

İZMİRSPOR

3

3

0

9

4

8

03

ALTINORDU

3

2

1

7

3

6

04

ALTAY

3

2

1

7

3

6

05

BETA GENÇLİK

3

2

1

7

5

5

06

KARŞIYAKA

3

1

2

5

6

4

07

ARKAS SPOR

3

1

2

5

6

4

08

FORZA SPOR

3

1

2

3

6

3

09

DOST SPOR

3

0

3

0

9

0

10

ÖZAY GENÇLİK

3

0

3

0

9

0

Editör: Haber Merkezi