ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- İz Televizyonu’nda yayınlanan 'Özgür Şengül ile Başarının İzi' programının konuğu Millli Dövüşçü Bilge Su Gürel oldu. Genç sporcu kariyerinde birçok başarı tattığını dile getirerek, “Çocukluğumda birçok sporla uğraştım fakat başarılı olamadım. Babam beni sporcu yapmaya odaklanmıştı ve dövüş branşlarına girdiğimde yeteneğim olduğunu keşfettik o vesile ile kariyerim başlamış oldu. Kariyerimde Muaythai Türkiye Şampiyonluğu, Kick Boks Türkiye Open Şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü, Dünya Muaythai ikinciliği ve üçüncülüğüm de bulunuyor. 12-15 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluk hedefim var. İzmir’i ve Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

‘AYRI ÖNEM TAŞIYOR’

Kariyerinde Muaythai Avrupa Şampiyonası’nın ayrı bir önem taşıdığını dile getiren başarılı sporcu, “Milli sporcu olarak dövüştüğünüzde çok ayrı bir gurur oluyor çünkü sadece kendini temsil etmiyorsun orada ülkeni temsil ediyorsun. Birçok yabancı ile dövüştüğümüzde onun bize katkısı çok oluyor hırslanmamızı sağlıyor. Mesela Muaytha i Avrupa Şampiyonası benim için ayrı bir önem taşıyor. Final maçını yaptıktan sonra şampiyon olduğumda babamın gözlerinin dolduğunu görmüştüm ve birlikte sarılıp kutlamıştık o benim için çok ayrı bir tecrübeydi” şeklinde konuştu.

‘YOL GÖSTERMEK İSTİYORUM’

Hedefleri arasında kendisi gibi sporculara yol göstermek istediğini söyleyen Milli Dövüşçü Gürel, “Çok zorlu idmanlarımız oluyor. Yeri geliyor kolumuz morarıyor, kaburgamız çatlıyor ki bunların hepsini yaşadım bu kadar acıya ve zorluğa rağmen devam edebilmeniz gerekiyor. Bunlar için gerçekten sağlam bir psikoloji gerekiyor sadece fiziksel değil zihinsel olarak da sağlam kalmanız gerekiyor. Dövüş sporları biraz nankör ama dövüş psikolojisine sahip olduğunuzda ne olursa olsun dövüşebiliyorsunuz. Bu spor basit insanların yapacağı bir spor değil” ifadelerini kullandı. Gürel ayrıca dövüş sporlarına yönelmek isteyen gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kesinlikle gözü kara olmalılar. Bu spor gerçek anlamda zor bir spor sadece fiziksel potansiyelinizi ortaya koymuyorsunuz. Dövüşürken cesaretli ve korkusuz olmanız gerekiyor. Ringde bütün gücünüzle baskın bir karakter olmanız gerekiyor yoksa orada da hayatta olduğu gibi eziliyorsunuz bu yüzden kendilerini geliştirmeliler” dedi.


 

 ‘HER ŞEYİ BAŞARIYORSUNUZ’

Kariyerinin dönüm noktasını ilk kez çıktığı Türkiye Şampiyonası olarak adlandıran Gürel, “İlk kez Türkiye Şampiyonası’na çıktığımda kaybettim. O dönem bırakıp bırakmamak arasında çok kalmıştım. Daha sonra şunu anladım ki zaten insanın dönüm noktası gerçekten yapamayacağını düşündüğü an oluyor. O zaman bırakmadığınızda istediğiniz her şeye sahip olabiliyorsunuz. O başarısızlığımın ardından pes etmeyip devam ettim. Çevrem de beni destekleyen insanlar da vardı yapamayacağımı söyleyen birçok insanda olmuştu. İnsanlardaki sen algısı dışında kendi bilincinin ve potansiyelinin farkına vardığında dünyayı önemsememeye başlıyorsun ve gerçekten bir cevher olduğun ortaya çıkıyor. O dönüm noktasından sonra ilerledim ve başarılarımı aldım” diye konuştu.

‘YETERİ KADAR DEĞER GÖRMÜYORUZ’

Türkiye’de bireysel sporların geri planda kaldığını futbol, basketbol, voleybol gibi branşların daha çok ön planda olduğunu ve değer gördüğünü kaydeden yetenekli sporcu, “Federasyon, sporcular ve antrenörler elinden geleni en iyisini yapmaya çalışıyor. Ama Türkiye’de futbol, basketbol, voleybol gibi branşlar bireysel sporlardan çok daha fazla ön planda ve bizim gibi bilinmedik sporlar çok altta kalıyor. Bu sebepten çok değerli sporcular silinip gidebiliyor. Bizim en büyük isteğimiz dövüş sporları olarak bize de fazla değer verilmesi ve sahip çıkılması. Seyir zevki olarak dövüş sporları çok yüksek bir spor biraz daha değer görürsek daha çok mutlu oluruz” ifadelerini kullandı. Milli Dövüşcü Gürel, bireysel sporcuların çoğunlukla kendi çabaları ile sponsor bulduklarına dikkat çekerek, “Sporcular kendi çabalarıyla bir şeyler yapıyor. Destek görebilenler bir şekilde yolunu bulabiliyor ama öyle direk destek olarak tabi ki destek yok insanın kendi çabası ile bulabildiği destekler var bunun için sizin uğraşmanız gerekiyor yani sen bu şu başarıyı elde etmişsin destek vereyim diye direk destek yok “ dedi.

Editör: Haber Merkezi