ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE-  Pınar Karşıyaka BGL takımı Baş Antrenörü Sinan Aksoylar ve Asistan Koç Göksenin Koçoğlu, Kaf Kaf’ın hedeflerini İz Gazete'ye aktardı. 2021-2022 sezonu Basketbol Gençler Ligi’nde (BGL) 6 takım arasına kalarak ilk hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Koç Aksoylar, “ Hedeflerimizi adım adım belirliyoruz. Bu sezon ilk hedefimiz 6 takım arasına kalmaktı. Ligi 4.sırada bitirerek bu hedefimize ulaştık ama bir üst turda play-off oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PINAR KARŞIYAKA ALTYAPISINI KULLANARAK İLERLEMİŞ BİR KULÜP’

Karşıyaka’nın altyapısından yetişen birçok oyuncu olduğunu vurgulayan Aksoylar, “Pınar Karşıyaka altyapısını kullanarak ilerlemiş bir kulüp” dedi.

Basketbol Gençler Ligi’nde (BGL) forma giyen oyuncuların Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ve Türkiye Basketbol 2.Lig’de süre almasının ardından Süper Lig’de forma şansı bulmalarının doğru bir sistem olduğunu kaydeden Aksoylar, "Göreve geldiğim ilk yılda Karşıyaka Belediyespor ile Türkiye Basketbol 2. Ligi takımı kurulmuştu. Oradaki çocuklar şimdi Süper Lig’de oynuyor ve bu sene kurulan Bornova Belediyespor Karşıyaka TBL takımımızda birçok oyuncumuz mevcut. BGL’den çıkan çocukların TBL ve TB2L’de süre alması tecrübe kazanmak açısından önemli” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPIDA EN ÖNEMLİ SORUN SALON EKSİKLİĞİ”

Altyapıdaki en önemli sorunun salon eksikliği olduğunu belirten Aksoylar, “Oyuncuların okuldan çıkış saatleri yaklaşık 17.00, 18.00 civarı ve o saatten sonra bütün takımlar idman yapmaya çalışıyor kulüpler salon bulmakta zorlanıyor” dedi. Aksoylar, bir diğer önemli sorunun ise birçok kulübün az ücret ile hoca çalıştırabilme düşüncesi olduğunu vurguladı. Asistan Koç Göksenin Koçoğlu, altyapıdaki sorunlar hakkında şu ifadeyi kullandı:

“İzmir’de birden fazla spor okulu ve para kazanmaya yönelik organizasyon var bunların bir çoğu da kendini basketbola adamış insanları etkiliyor.”

‘İZMİR BASKETBOL POTANSİYELİ OLAN BİR ŞEHİR’

İzmir’de basketbol potansiyelinin çok fazla olduğunu söyleyen Koç Aksoylar, “Banvit bu durumu zamanında çok güzel kullandı. İzmir’den kadrosuna birçok oyuncu kattı, önemli olan bu çocukları bulup bünyelere katmak” dedi.

 Pandemiden dolayı milli takımların maç oynamadığına da değinen Sinan Aksoylar, "Pınar Karşıyaka alt yapısından Milli Takım’a 2005 jenerasyonundan 3 tane oyuncu gönderdik fakat maça çıkamadılar. Eğer maçlar oynansaydı o çocuklar orada forma giyecekti. Yavaş yavaş milli takıma oyuncular gönderiyoruz” dedi.

'BASKETBOL DİYE YAZILIR KARŞIYAKA DİYE OKUNUR'

Pınar Karşıyaka’nın yıllardır Süper Lig’de mücadele edip alt lige düşmediğini söyleyen Aksoylar,” Şu an maçların oynandığı arenada  seyirci ile birlikte maç izlemek veya ortamda bulunmak gerçekten farklı bir kültür yeri geliyor. Sizin bilmediğiniz kuralları seyirci biliyor, basketbola olan ilgi de birleşince basketbolda ekolden söz etmek mümkün" dedi.

'BGL GENÇLERİN YETİŞMESİNDE YETERLİ'

Pınar Karşıyaka Asistan Koçu Göksenin Koçoğlu, Basketbol Gençler Ligi’nin oyuncuların yetişmesinde önemli rol oynadığını söyleyerek, “BGL gençlerin yetişmesinde yeterli. Birçok milli takım oyuncularının birbirine karşı oynaması ve onları takip edebilmek adına BGL güzel bir organizasyon” dedi.

Türkiye’de basketbol altyapısının yeteri kadar değer görmediğini de kaydeden Koçoğlu, "Herkes maç kazanma odaklı çalıştığı için doğrulardan sapılıyor. Futbolun ön planda olduğu bir ülkede yaşıyoruz, basketbol o yüzden hep ikinci planda kalıyor. Salon ve tesisleşme açısından da yeteri kadar değer görmüyoruz” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi