Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden İzmirspor geçtiğimiz günlerde istifa eden Ali Metin yerine eski oyuncusu Levent Eriş ile anlaşma sağladı. Yaşanan gelişme taraftarda büyük heyecan ve sevinç uyandırdı. Bölgesel Amatör Lig 9'uncu Bölge 2'nci Grup'ta işleri iyi giden mavi-beyazlılar, ligin ilk yarısını 21 puan ve averaj farkıyla ikinci sırada tamamladı.

LEVENT ERİŞ KİMDİR?

Futbola İzmirspor altyapısında başlayan Levent Eriş, burada Türkiye genç millî takımlar için erken seçilmeye başladı. Ayrıca İzmirspor’un as takımına seçilerek oynamaya başladı.

Soldan sağa
Ayaktakiler: Salih Kurucuk, Levent Eriş, Bülent, Muzaffer, Turgay, Hasan.
Oturanlar: Behçet, Türkay, Hasip Ertürk, Aziz Sağlam, Taşkın Darcan.

1985-86 sezonu Süper Lig’in zirvesine oynayan Samsunspor’a transferi gerçekleşti. Samsunspor’da genç yaşına rağmen müthiş bir performans sergileyerek ilk onbirde yer bulmayı başardı. 1985-86 ve 1986-87 sezonlarında ligi üçüncü sırada ve 1987-88 sezonunda ligi dördüncü sırada tamamlamasında Levent Eriş’in büyük katkısı bulunmaktadır. 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor’un Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig karşılaşmasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpıştığı kazada takım kafilesinde bulunuyordu.

Samsunspor ve Türk futbol tarihinin hafızasına “20 Ocak Faciası” adıyla kazınan ve teknik direktör Nuri Asan ve birçok futbolcunun hayattını kaybettiği kazada yara almamıştı. Bu olaydan sonra Samsunspor ligden çekilme kararı aldı ve takımdan birçok futbolcu ayrıldı. Ayrılan futbolcular kafilesinde bulanan Levent Eriş, 1989-90 sezonunda eski takımı İzmirspor’a transfer olmuştu. 2 sezon sonra Alanyaspor’da görev aldı ayrıca 1992-93 sezonunda yeniden İzmirspor’a dönüş yaptı. Birçok kulüpte oynayan Levent Eriş sırasıyla, Yeni Sincanspor, Bucaspor, Karşıyaka, Kuşadasıspor gibi takımlarda oynadı. 1996-1997 sezonunda futbol hayatına başladığı İzmirspor’a geri dönerek 2 sezon daha İzmir’de oynayarak 1997-98 sezonun sonunda futbol hayatını noktaladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Levent Eriş, 3 kez Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı ve 2 defa Türkiye 21 yaş altı millî takımı forması olmak üzere toplam 5 kez millî formayı giymiştir.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Teknik Direktörlük kariyeri ilk olarak İzmirspor’da yardımcı antrenörlük yaparak başladı. Bir yıl görev yaparak sonra teknik direktörlük görevine yükseldi. Bu görevi iki yıl sürdürdü ve 1. Lig ekiplerinden Manisaspor’da teknik direktörlük görevine getirildi.

2003-04 sezonunda takımdan ayrıldı ve görevini Mustafa Denizli’ye devretti. Ayrıca Eriş kariyerinde Kayseri Erciyesspor, Mersin İdman Yurdu, Altay, Karşıyaka, Manisaspor, Bursaspor, Malatyaspor, Samsunspor, Mersin İdman Yurdu, Adana Demirspor gibi birçok kulüp çalıştırdı.

2008-2009 sezonunda Manisaspor’u Süper Lig’e çıkartma başarısını gösterdi. 2009-2010 sezonunda Giresunspor ile anlaştı. 2010-2011 Boluspor ile anlaştı. 2011-12 sezonu için Adanaspor’da teknik direktörlük mevkiine getirildi. 15 Nisan 2015’te Bucaspor’un başına geçti. kısa süre sonra burdanda ayrılmak zorunda kaldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü olarak görev aldı. Son olarak TFF 2.Lig Ekiplerinden GMG Kastamonusporu çalıştırdı.

Editör: Haber Merkezi