2021-2022 sezonu ikinci devre ilk maçını Balçova İlçe Stadında binin üzerinde taraftarı önünde oynayan İzmirspor, genç ve koşan rakibi Torbalıspor’u tecrübeli oyuncuları ile 3-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. 

Balçova İlçe Stadında oynanan ve binin üzerinde taraftarın takip ettiği mücadelenin ilk 25 dakikası kontrollü futbol şeklinde geçti.  

Bu dakikadan sonra baskısını arttıran İzmirspor, Torbalıspor savunmasının dirençli futboluna rağmen Miran Avcı ve Süleyman Yüksel ile net gol fırsatlarından yararlanamadı. İlk yarının son dakikasına girildiğinde İzmirspor’da Tahir Yüksel, Torbalıspor ceza alanın içinde yaşanan karambolu iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skorunu belirledi. 

İkinci yarıda İzmirspor 47’de Abdülkadir Kaplan ve 56’da Alper Önal ile pozisyon bulduğu halde skoru değiştirecek gol gelmedi. Baskı kuran ve gol arayan İzmirspor, 70.dakikada savunmada boşluk verdi ve Torbalıspor’lu oyuncu Onurhan Seven, İzmirspor kalecisi Fatih Kaldan ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Fatih’in ceza alanı içindeki müdahalesini karşılaşmanın hakemi Oğuzhan Hamitoğlu penaltı olarak değerlendirdi.  

71. dakika topun başına geçen Hasan Acar skor’da 1-1 eşitliği sağlayan golü kaydetti. 

Kalesinde yediği golden sonra iyice yüklenen ve Torbalıspor defansına zor anlar yaşatan İzmirspor, Miran Avcı ile öne geçme fırsatından yararlanamadı.  

SON 1O DAKİKADA GALİBİYET GOLLERİ GELDİ 

Dakikalar 83’ü gösterdiğinde  Hayrettin Cengiz’in ortasına iyi yükselen Abdülkadir Kaplan skoru 2-1’e taşıyan golün sahibi oldu. Golden sonra çözülen Torbalıspor, 89.dakikada Tahir Türker’in sağdan verdiği pası Abdilkadir Kaplan golle sonuçlandırdı ve kendisinin 2. takımının ise 3. golünü atarak maçın 3-1 bitmesini sağladı. 

Alınan bu galibiyetle puanını 24’e yükselten İzmirspor, averajla 2. sıradaki yerini korudu. 

Hakemler: Oğuzhan Hamitoğlu, Muhammet Dağ, Ertaç Kuşku, 4. Hakem: Serkan Can Özçelik 

Saha: Balçova İlçe Stadı 

İzmirspor: Fatih Kaldan, Seyit Ahmet Arslan, Hayrettin Cengiz, Miran Avcı, Yasin Akyol, Doğukan Çınar, Ahmet Tamet, Tahir Türker, Mustafa Serkan Koparan, Alper Önal, Aldülkadir Kaplan 

Torbalıspor: Alpercan Kaya, Şehsuvar Tiryaki,Umutcan Çoban, Muhammet Ali Şengül, Muhammet Ali Polat, Atakan Atalan, Süleyman Yüksel, Ercan Aygün, Hasan Acar, Onur Erdem Alpaslan, Onurhan Seven 

Editör: Haber Merkezi