Spor Toto Süper Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Gürsel Aksel Stadı'nda Galatasaray'a son dakika penaltısıyla 3-2 yenilen Göztepe isyan bayrağını açtı. Karşılaşmanın 87'nci dakikasına 2-1 galip giren Göztepe, VAR incelemesiyle gelen iki penaltı kararıyla mücadeleden mağlup ayrıldı. Maçta son anlarda Göztepe aleyhine 3 penaltı kararı çıkıp 1'i VAR'da iptal edilirken, 87'nci ve 90+9'uncu dakikalarında Gomis'in kullandığı penaltılara engel olamayan İzmir ekibi üst üste 3'üncü yenilgisini alarak 27 puanda kaldı ve ateş hattından uzaklaşamadı. Son dakikalarda verilen kararlar sonrası hem sahada hem tribünde gerginlik tavan yaptı. Sahaya yabancı maddeler atılırken, Galatasaray lehine son verilen penaltıdan sonra bir taraftar sahaya girdi. Göztepeli futbolcular ve güvenlik güçlerinin müdahalesiye taraftar stat dışına çıkarıldı. 

Karşılaşma bitiminde ise iki takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. Tünelde iki takım futbolcularının birbirlerinin üzerine yürüdüğü görüldü. Göztepe kalecisi İrfan Can, Galatasaray'ın golcüsü Mostafa Mohamed'e sert tepki gösterdi. Mısırlı futbolcunun karşılaşma bitiminde İrfan Can'a dil çıkardığı iddia edilirken, genç kaleci zor sakinleştirildi. Göztepe tribünleri de verilen kararların ardından hakem Arda Kardeşler aleyhine tezahüratlarda bulundu. Yaşanan olaylar sonrası Göztepe'nin hakem ve temsilci raporlarına göre ağır cezalar alma ihtimali de bulunuyor. 

MAESTRO: BUNU KABUL EDEMEM

Göztepe yönetimi ve teknik ekibi olaylı maçın ardından sessiz kalmadı. Teknik direktör Nestor El Maestro, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, "Göztepe'nin hocası olduğum için mutluyum ama bazı noktalarda utanç duydum. Türk futbolunda da aynı şeyi hissettim" dedi. Sırp teknik adam, basın toplantısında ise "Maç sonu duygusal tepkiler vermiş olabilirim ancak benim için böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN SEPİL'DEN SERT TEPKİ 

Koronavirüs testi pozitif çıktığı için maçı tribünden izleyemeyen Başkan Mehmet Sepil ise çok daha sert bir açıklama yaptı. 

"Türk futbolu adına çok üzülüyorum, utanç duyuyorum" diyen Sepil, "Arda Kardeşler ile olan problemimiz yıllardır biliniyor. Maçı orta hakem değil VAR yönetti. Birçok kulübün başkanı çıkıp, 'Ben şu hakemi istemiyorum' diyor ve o hakemler verilmiyor. Gerçekten Türk futboluna yazık. Maçın tamamına baktığımız zaman 105 dakika oynanan maçta 42 dakika topu oyunda tutabilen bir orta hakem izledik" diye konuştu. 

5 PENALTININ 3'Ü VAR'DAN 

Göztepe-Galatasaray maçına VAR sistemi damgasını vurdu. Toplam 5 penaltı düdüğünün çalınıp, birinin iptal edildiği müsabakada 3 karar VAR'dan geldi. Hakem Arda Kardeşler'in kendi çaldığı 2 penaltı düdüğünden biri VAR'dan iptal oldu. Göztepe'nin 45+1'inci dakikada Ndiaye ile gole çevirdiği penaltıyı VAR'a başvurmadan veren Kardeşler, 90+1'inci dakikada ise Galatasaraylı Gomis'in şutunda Arslanagic'in omzuna çarpan topa verdiği penaltı kararı ve ikinci sarıdan kırmızı kartı VAR'dan izledikten sonra iptal etti. Göztepe'nin ikinci, Galatasaray'ın ise iki penaltısı VAR'dan izlendikten sonra kullanıldı. Ülkemizde VAR sistemi devreye girdikten sonra en çok kullanıldığı maç bu karşılaşma oldu. 

ALTAY TFF'NİN KAPISINI ÇALACAK

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Altay'da başkan Özgür Ekmekçioğlu, hakem hataları konusunda kulübün haklarını savunmak için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kapısını çalacak. Son olarak deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 yenilen İzmir temsilcisinin başkanı Ekmekçioğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir'le görüşmek için randevu talebinde bulundu. 

Özgür Ekmekçioğlu'nun 13 maddelik bir sunum yaparak Nihat Özdemir'e mağduriyetlerini ileteceği belirtildi. Özdemir'e hakem hatalarından canlarının yandığını dile getirecek Özgür Ekmekçioğlu, lige tutunma mücadelesi verecekleri kalan 12 maç öncesi Merkez Hakem Kurulu'ndan hakem atamaları konusunda dikkatli olmalarını talep edecek.

Kulüpten alınan bilgiye göre Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, TFF Başkanı Özdemir'e şu karşılaşmalarda hakem hatalarına maruz kaldıklarını bildirecek:


1) İkinci yarıdaki Konyaspor maçında ceza sahası dışında sırtı topa dönük Pinares'e elle oynama nedeniyle kırmızı kart ve penaltı.

2) Konyaspor ile ilk yarıda oynanan maçta Bamba'nın ceza sahasında düşürülmesine devam kararı verilmesi.

3) Rizespor maçında Zeki'ye yapılan bariz penaltının çalınmaması.

4) Yine aynı oyuncuya orta sahada yapılan ve ayak bileğinin neredeyse kırılmasına neden olacak pozisyona devam kararı verilmesi.

5) Kasımpaşa maçında Paixao'nın attığı nizami golün ofsayt nedeniyle iptal edilmesi.

6) Aynı maçta Kazımcan'ın hareketine anlamsızca penaltı çalınması.

7) Beşiktaş maçında rakip oyuncunun topu elle kesmesine rağmen devam kararı verilmesi.

8) Giresun maçında rakibin attığı ve herkese göre ofsayt olan golün VAR kararıyla verilmesi.

9) Fenerbahçe maçında ceza sahasında Altaylı oyuncu yüzüne vurularak yere düşürülmesi ve yine devam kararı.

10) Alanyaspor maçında rakibin kendi kalesine attığı golde ofsayt kararı verilmesi.

11) ZTK Beşiktaş maçında Naderi'ye yapılan harekete penaltı verilmemesi.

12) Beşiktaş maçında gole giden Eren Erdoğan'a topu elle kesti diye Altay aleyhine karar verilmesi.

13) Galatasaray maçında rakibin golünün Murat Akça'ya arkadan sert müdahale yapılarak atılması.


DHA

Editör: Haber Merkezi