İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye ile İspanya arasında Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası final maçını tribünden izledi. Maçın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Tunç Soyer şu ifadeleri kullandı: “Teşekkürler gençler. FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda, milli sporcularımız bizlere büyük heyecan ve gurur yaşattı. Avrupa ikincisi olan gençlerimizle iftihar ediyoruz. Gelecekte bir çok şampiyonluklara imza atacaklarına eminim.”

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise “Şimdiye kadar ev sahibi olduğumuz bütün uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nı da başarıyla düzenlemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonun kusursuz şekilde tamamlanması için canla başla çalışan değerli ekip arkadaşlarıma, tribünleri doldurarak basketbola duydukları sevgiyi bir kez daha gösteren kıymetli İzmirlilere, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, İzmir Valiliği’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Karşıyaka ve Bornova belediyelerine bir kez daha teşekkür ederim" dedi.
Şampiyonaya katılan antrenörler de organizasyondan duydukları memnuniyeti şöyle dile getirdi:

Alan Ibrahimagic (Almanya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Organizasyon genel olarak başarılıydı. Herkes bizlere çok cana yakın bir şekilde yaklaşarak yardım etti. Ulaşım konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadığımız gibi gerektiğinde toplantı ve yemek saatlerimizi de değiştirebildik. Ofiste bulunan ve mihmandar olarak görev yapan kişiler herhangi bir durum olduğunda bizlere destek oldular. Ayrıca konakladığımız tesiste havuzun olması oyuncuların dinlenmesi açısından önemliydi.”

Craig Nicol (Büyük Britanya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Büyük Britanya basketbolu adına ev sahibi Türkiye'ye ve özellikle de İzmir halkına, takımımıza karşı göstermiş olduğu nazik ve cömert tutum için teşekkür ederim. Oteldeki yetkililer ve başta mihmandarımız olmak üzere bizimle ilgilenen tüm görevliler mükemmel iş çıkarttılar. Böyle bir etkinliği düzenlemek için yapılan büyük çalışmanın farkındayım. Böylesine harika bir deneyim için herkese teşekkür ederim.”

Torsten Loibl (Çekya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Normalde bu gibi büyük organizasyonlarda hem ulaşım hem de konaklama konusunda problemler yaşanabiliyor. Ancak biz turnuva boyunca hiçbir sorunla karşılaşmadık. Buna ek olarak günün programını kendimiz de ayarlayabiliyoruz. Antrenman, yemek ve servis saatlerimize belli ölçüde karar verebiliyor olmamız bize büyük bir özgürlük tanıyor ve bundan dolayı çok mutluyuz.”

Lamine Kebe (Fransa 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Organizasyon anlamında bizler için her şey düşünülmüş. Karşılaşmaların oynandığı salonlar çok iyi seviyedeydi. Konakladığımız otelde odalar mükemmeldi. Ayrıca ulaşım anlamında da hiçbir sorun yaşamadık. Her şey üst seviye performans sergilenilmesi için uygundu.”

Stipe Kulis (Hırvatistan 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın organizasyonu çok iyi bir şekilde gerçekleştiriliyor. Konaklama anlamında ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Klimalı odalar ve iyi bir internet bağlantısı var. Organizasyonun düzenlendiği İzmir’deki iki salonda da maç oynadık ve büyük keyif aldık. Türk kültürünü çok sevdim. İnsanlar çok yardımseverler ve onlarla bir arada olmaktan çok mutluyum.”

Daniel Miret (İspanya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Böyle önemli bir organizasyonda yer aldığımız için çok mutluyuz. Şampiyona boyunca hem salon hem de konaklamadan memnun kaldık. Basketbolun ne olduğunu bilen seyirciler önünde müsabakalar oynanıyor. İzmir’de olmaktan ve şampiyonada yer almaktan heyecan duyuyoruz.”

Elad Yasin (İsrail 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Bu benim katıldığım ilk Avrupa Şampiyonası. Organizasyon genel olarak çok başarılı. Ekip mihmandarımız ve organizasyon yetkilileri çok profesyoneller. Şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesinden memnunum.”

Andrea Capobianco (İtalya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “İzmir’de inanılmaz bir atmosfer var. Olimpiyat Oyunları havasında tüm takımlar aynı yerde konaklıyor. Bu çok güzel bir duygu. Organizasyon anlamında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda birkaç kez Türkiye’ye gelmiştik. Hatta Samsun’da takım olarak bronz madalya kazanmıştık. Türkiye Basketbol Federasyonu yine kaliteli bir organizasyona imza attı.”

Vaso Milovic (Karadağ 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası organizasyon anlamında çok başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Görevliler bizlere her anlamda yardımcı oluyorlar. Bu da bizim işimizi çok kolaylaştırıyor.”

Toni Simik (Kuzey Makedonya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’ndaki organizasyondan çok memnunuz. Ekipler bizlere her konuda destek oluyorlar.”

Karolis Abramavicius (Litvanya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Takım olarak organizasyon hakkında çok fazla olumlu şey söyleyeceğiz. Keyifli ve güzel bir turnuva yaşanıyor. Konakladığımız yerin yanı sıra antrenman ve maçlarımızı oynadığımız salondan çok memnunuz. Daha önce Konya’da düzenlenen bir organizasyonda bulunmuştuk. Bu turnuvada da yine aynı kalitede hizmet alıyoruz.”

Andrzej Adamek (Polonya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Bu gibi şampiyonalarda konaklama ve ulaşım her zaman önemlidir. Otobüsler maç ve antrenmanlardan önce zamanında yerinde oluyor. Antrenman saatleri ve toplantı organizasyonları da bizleri memnun ediyor. Tabii her şampiyonada olduğu gibi burada da gönüllüler bizler için her şeyin en iyisi olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum.”

Vladimir Djokic (Sırbistan 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Oteldeki hizmetten ve çevremizde bulunan tüm çalışanlardan çok memnunuz. Görevliler ile mihmandarımız çok profesyoneller ve buradaki konaklamamızı daha keyifli hale getirmeye çalışıyorlar. Organizasyonda her şey çok üst düzeyde.”

Danijel Radosavljevic (Slovenya 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “Slovenya ekibi adına, Türk halkına büyük misafirperverlikleri ve bizi bu turnuvada ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Genel olarak turnuvanın tüm organizasyonundan memnunuz. Basketbol oynamak için harika olan basketbol salonlarından ve genel koşullarından özellikle memnun kaldık.

Ilias Katzouris (Yunanistan 18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü): “FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası organizasyon olarak çok başarılı. Şampiyona boyunca herkes bizlere çok sıcak davrandı. Turnuvanın hem organizasyon hem oyun kalitesi çok yüksek.”

 

Editör: Haber Merkezi