ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- Güzeltepe Spor Kulübü antrenörü Şahverdi Aydemir,2021-2022 sezonunda elde edilen başarıları ve gelecek sezon hedeflerini İz Gazete’ye anlattı. Altınordu’nun amatör hali olduklarını vurgulayan Aydemir, “Yetiştirdiğimiz oyuncuları Karşıyaka’ya, Göztepe’ye, Alanyaspor’a yolladık. Altınordu ile üretimden yana felsefe kardeşiyiz.  Altınordu’nun amatör haliyiz ” ifadelerini kullandı.  

‘EN ÇOK BİZ GİTTİK’

Süper Amatör Ligi’nde 17.30 yaş ortalaması takım ile 4’üncü olduklarının altını çizen Aydemir, alt yapıda bu sezon Türkiye Şampiyonası’na en çok giden takım olduklarını kaydetti Aydemir, “ Bu sene 4 kategoride mücadele ettik. Kulübe 3 tane kupa getirdik, 4 tane oyuncumuzu amatörden Süper Lig’e gönderdik. U18’de ilk 8’e kaldık. U16 Ligi’nde kendi grubumuzda şampiyon olduk. Süper Amatör Ligi’nde ise 17.30 yaş ortalaması takım ile 4’üncü olduk. U14'te son 16 turuna kaldık. U12’lerimiz ile gruptan ikinci çıktık. İzmir Şampiyonası'nda çeyrek final oynadık" dedi. Aydemir ayrıca, Süper Amatör Ligi’nin İzmir yerelinde en yüksek kategori olduğunu vurgulayarak, “16-17 yaşındaki çocuk Süper Amatör Ligi’nde oynuyor. Oradaki kulüplerin bütçesi var. Biz burada hem tecrübeli oyuncular ile uğraşıyoruz hem de bütçeli kulüpler ile mücadele ediyoruz. Bu kulübün 80’nin üzerinde kupası var. Bunların 60’ı şampiyonluk,60 tanesinden 30-40 tanesi ise Türkiye Şampiyonası’na gittiğimiz çocuklar ile elde ettiğimiz kupalardır” şeklinde konuştu.   

TUNÇ BESYO İLE İŞ BİRLİĞİ

Güzeltepe Spor antrenörü Şahverdi Aydemir, oyunculara futbolun hem akademik yönünü hem oyun yönünü öğrettiklerine dikkat çekerek, “A takıma çıkacak olan çocuğun lise okuma zorunluluğu var oyuncu lise okumuyorsa almamaya gayret ediyoruz. O oyuncu bize liseden gelecek ki TYT’den BESYO okuyacak puanı alacak. Futbolcu olamıyorsa bir okuma reaksiyonu gelişsin. Spor Bilimleri Fakültesi’nde okusun. Çocuk futbolcu olamıyorsa onu okula yönlendiriyoruz yaşamına dokunuyoruz. Bu anlamda TUNÇ BESYO ile güzel bir iş birliğimiz var. 1284 kişiye BESYO kazandırdık bunun 384 tanesi Güzeltepe patentleydi.  Güzeltepe’de okuma oranı yüzde 7-8 ise biz bunu yüzde 12-13’lere çıkardık. Okumaya bilime önem veriyoruz. Çocuk BESYO’dan mezun olduğu zaman ise kulüpte antrenör olarak çalışabiliyor. Şu an çoğu antrenörümüz altyapımızda top oynamış, BESYO’yu bizde kazanmış hocalarımızdır” diye konuştu. Alt yapıdaki sporcuların ise kitap okuma zorunluluklarının olduğunu belirten Aydemir, yılsonu karnelerini kulübe getirdiklerini söyledi.  

‘SAHİP ÇIKILMALI’

Çocukların futbol sayesinde kötü alışkanlarından uzaklaştığını söyleyen Aydemir, “Güzeltepe’de 4-5 yaşındaki çocuk hareket eğitimi alıyor. Bir kenar mahallede 4 yaşındaki bir çocuğa hareket eğitimi çalıştırmak muhteşem bir şey belki bunu profesyonel takımlar çok az yapıyordur. Çocukların kötü alışkanlıklarını çocuk yaşta düzeltmek istiyoruz. Çocuk burada sorumluluk sahibi olmayı, paylaşmayı, dayanışmayı öğreniyor. Çocuk bizden aldığı eğitim ile mahallesine sahip çıkıyor, büyüğüne saygılı küçüğüne sevgi dolu oluyor, eşine şiddet uygulamıyor.  Burada aileler ‘çocuğumuz Güzeltepespor’a giderse futbolcu olmaktan önce doğru birey olmayı öğrenir, doğru alışkanlıklar edinir’ diyor.  Bizim felsefemiz şudur burada önce insan, sonra sporcu, en son futbolcu olunur. Benim büyüttüğüm çocukların çocukları şu an burada futbol oynuyor. Bu yüzden semt takımlarına sahip çıkılmalı” diye konuştu.  

‘BAL’I İSTİYORUZ’

Gelecek sezon hedeflerinin arasında Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele etmek olduğunu belirten Şahverdi Aydemir, “Eğer 3-4 tane sponsor bulursak oyuncu üretiminin daha iyi olması için BAL Ligi hedefimiz var. BAL’da 18 tane genç oyuncu ile oynayamayız.  Öğrenme süreci geç olur ama oraya 5 tane doğru ağabey koyduğunda yanındaki adam gelişir. Burada aslında çıkarılması gereken ana faktör usta ve çırak ilişkisinin devam etmesi. Biz ondan yanayız” ifadelerini kullandı.  Alt yapının bir takım için çok önemli olduğun da değinen Aydemir, “Altyapıya bizim için çok önemli Babam şöyle derdi; ‘Binanın temeli ne kadar sağlam olursa o bina  yıkılmaz’ bizde buna inanıyoruz . Alt yapı yüzde yüz önemlidir ve bu ülkeyi de kurtaracak olan da alt yapıdır. Altınordu gibi 100 tane kulüp olduğunda 100 tane Seyit Özkan çıktığında biz 2030-2032 kupalarını alacak seviyeye geliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi