ÖZGÜR ŞENGÜL/İZ GAZETE- GEÇEN yıl ritmik cimnastikte ’senior’ kategorisinde birinci olarak ‘cimnastiğin kraliçesi’ anlamı taşıyan özel tacı takan Milli Cimnastik Sporcusu Burçak Şenman, kariyerini ve hedeflerini İz Gazete’ye anlattı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı öğrencisi Burçak Şenman (19) cimnastik ile 3 yaşında tanıştığını söyleyerek, “Küçükken çok yaramaz ve hareketli olduğum için annem beni ‘ Kızım enerjisini atsın. Biraz yorulur,sakinleşir’ diyerek cimnastiğe yazdırmış. Cimnastiği çok seviyorum su içmek nasıl bir ihtiyaç ise cimnastiktte benim için öyle” ifadelerini kulllandı.

80’DEN FAZLA MADALYA

11 yaşında milli takıma seçildiğini belirten genç cimnastikçi, “11 yaşında milli takıma seçildim takıma girdikten sonra avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldık birçok başarı elde ettik. Cimnastik beni çok mutlu ediyor kendimi çok rahat ve özgüvenli hissediyorum. Annem beni her zaman çok motive ediyor” şeklinde konuştu. Ulusal ve uluslararası pek çok başarı elde eden Burçak Şenman’ın 80’in üzerinde madalyası bulunuyor.

‘ÇOCUKLUK HAYALİMDİ’

Geçen yıl ritmik cimnastikte ’senior’ kategorisinde düzenlenen yarışmada birinci olmanın çocukluk hayali olduğuna vurgu yapan Şenman, “Uluslarası çapta düzenlenen Queens Cup’ta ritmik cimnnastikte birinci olup ‘cimnastiğin kraliçesi’ anlamı taşıyan özel tacı takmak çocukluk hayalimdi bunu başardığım için mutlu ve gururluyum. Bundan sonraki süreçlerde de okulumu ve ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyorum ” diye konuştu. Ayrıca Şenman hedeflerinin arasında Üniversiteler Federasyonu tarafından düzenlenen dans yarışmalarına da katılmak olduğunu kaydederek, “Madalya sayımı arttırmak istiyorum” dedi.

‘DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİDEMEDİM’

Kariyerinin dönüm noktasının lise 2. sınıfta gerçekleştiğini söyleyen başarılı sporcu, “Daha önce küçükler kategorisinde dünya şampiyonasına gitmiştim o yıl dünya şampiyonasına büyükler kategorisinden hazırlanıyordum. Dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandığım için çok mutlu olmuştum ama çalıştığım hocamın beni bırakması nedeniyle gidemedim. Aerobik cimnastiğe karşı bir kırgınlığım oluştu. Cimnastiği bırakmayı düşündüm, artık yapamayacağımı düşünmeye başladım. O dönem benim için zorlu oldu ama daha sonra ritmik cimnastiğe geçerek kendimi geliştirdim” dedi. Turnuva masraflarını kendi ve okulun karşıladığına da değinen Burçak Şenman,” Turnuva masraflarımı kendim karşılıyorum sponsorum yok. Son 2 turnuva masrafımı da okul karşıladı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de cimnastik sporunun yeterli değeri görmediğine dikkat çeken Şenman,”Günde 8 saat idman yaparak bir sürü yarışmalara katılıyoruz emek veriyoruz. Birinci olduğumuzda tebrik edilmekten ziyade değerli hissetmek istiyoruz. Futbolun ön planda olduğu bir ülkede yaşıyoruz destekleyen olmuyor” dedi

Editör: Haber Merkezi