ÖZGÜR ŞENGÜL/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Branş Sorumlusu Ömür Gökçepınar, Büyükşehir Kadın Basketbol takımının hedeflerini İz Gazete’ye anlattı. Sezon başında altyapıdaki oyuncular ile KBBL takımı oluşturduklarını söyleyen Gökçepınar, ”İlk başta gruptan çıkmayı hedefliyorduk ama şu an takımın verdiği reaksiyona göre hedefimiz farklılaştı, ulaşabildiğimiz en üst noktaya ulaşmak ve TKBL’de yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘FİNAL GRUBU FARKLI BİR ORGANİZASYON’

Final grubunun farklı bir organizasyon olduğunu belirten Gökçepınar, “Orada 5 gün boyunca müsabakalar oynanacak. Ne olup ne biteceğini kimse kestiremiyor. Final grubu favori olmayan takımların kazanıp favori takımların kaybettiği bir yer. Mücadele eden bir takımız var, kızlarımızın orada güzel işler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘ALTYAPIMIZDA HAREKETLİLİK SÖZ KONUSU’

Pandemi döneminde altyapıda kayıplar olduğunu vurgulayan Gökçepınar,” Yasaklar bitince takımlarımızı yeniden oluşturduk. Şu an geldiğimiz noktada U14 kız takımımız bölge finallerine katıldı, U16 kız takımız ise liselerde İzmir şampiyonu oldu. Bunlar bizim için kayda değer bir başarı. Altyapı olarak bir hareketlilik söz konusu. Kısa vadede altyapımızdan A takımımıza oyuncu yetiştirmek istiyoruz” dedi.

‘SÜPER LİG’DE İZMİR’DEN TAKIM OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK’

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, İzmir’den herhangi bir takımın yer almıyor oluşunun büyük eksiklik olduğunu dile getiren Ömür Gökçepınar,”Süper Lig çok ciddi bir organizasyon, iyi bir yapılanma ve altyapıya sahip olmanız gerekiyor. Kulübümüz bunlara uygun fakat biz önce TKBL’yi görüp değerlendirme yaparak Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz, oralarda kalıcı olmak önemli. Şu an KBBL’de İzmir’i temsil eden tek kulübüz, TKBL’de ise Çeşme Basketbol ve Karşıyaka Çarşı Koleji var” ifadelerini kullandı.

‘YETİŞTİRİCİ BİR MİSYONUMUZ VAR’

Her yıl KBBL’de İzmirli oyuncular ile yer aldıklarını söyleyen Gökçepınar, “Takımımızın yaş ortalaması 22.  Yetiştirici bir misyonumuz var. Sporcularımızın Büyükşehir’e ait hissetmesi, başka takıma gittiğinde buranın kültürünü ve disiplinini almış olması bizim için ayrı bir önem taşıyor” dedi. Gökçepınar ayrıca, kadına şiddetin fazla yaşandığı bir dönemde kadınların sporun içinde olması ve sporla beraber belli bir kültür elde etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi