İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Kadın Takımı, 23 Ekim Cumartesi günü 16.00'da Yunanistan ekibi A.E.S.H. Pylea ile oynayacağı karşılaşmayla Avrupa sahnesindeki 39. maçına çıkacak. Avrupa Hentbol Federasyonu Avrupa Kupası (EHF European Cup) ikinci tur karşılaşmasının rövanşı yine İzmir'de 24 Ekim’de yapılacak ve turu geçen ekip belli olacak.



12. KEZ AVRUPA KUPALARINDA

Tarihinde 12. kez Avrupa Kupaları'nda yer alacak İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, ilk karşılaşmasını 1999-2000 sezonunda Avrupa Hentbol Federasyon Kupası’nda (EHF Cup) oynamıştı. İzmirli kadınlar, bugüne kadar dört kez Avrupa Hentbol Federasyon Kupası, dört kez Challenge Kupası, iki kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası (Cup Winners Cup) ve bir kez Avrupa Hentbol Federasyonu Avrupa Kupası’nda (EHF European Cup) mücadele etmişti. Hentbol Kadın Takımı, 2008-2009 sezonunda Challenge Kupası'nda ilk kez yarı finale yükselme başarısı göstermişti.

“İZMİRLİLERİ TRİBÜNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Geçen sezon hentbolda önemli başarılara imza attıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “Hentbol, kulübümüzle özdeşleşmiş bir branş. Geçen sezon hem kadın hem erkek takımlarımız Türkiye Kupası’nda final oynadı. İzmir'de hafta sonu Kadın Hentbol Takımımız, Yunanistan’ın A.E.S.H. Pylea ekibiyle karşılaşacak. Bu maçta İzmirlileri tribünde görmek istiyoruz ve bu iki maçı kazanıp bir üst tura adımızı yazdırmak amacındayız” dedi.

“BİR ÜST TURA GEÇMEK İSTİYORUZ”

Hentbol Kadın Takımı Antrenörü Celal Gençoğlu, her sezon Avrupa Kupalarına giden bir ekol kulüp olduklarını söyleyerek, “Süper Lig'de üst üste iyi sonuçlar aldık. Şimdi Avrupa Kupası maçlarına odaklandık. İzmir'deki iki maçtan iyi sonuçlar alarak bir üst tura geçmek istiyoruz. İzmir, kadın hentbolunda Avrupa geleneği olan ve olarak uzun yıllardır oynama başarısı gösteren ekol bir kulüp. Avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gidip başarı sağlamak istiyoruz” dedi.

“TAKIMIMIZ FORMDA”

Hentbol Kadın Takımı Kaptanı Burcu Dindar ise “Takımımız çok formda. İzmir'de Avrupa mücadelesinde iki maça çıkacağız. Seyirci desteğini de arkamıza alarak bir üst tura çıkmak istiyoruz” dedi. Sporculardan Yasemin Güler, tempolu antrenmanlarla Avrupa maçlarına hazır olduklarını söyledi. Bir diğer sporcu Gülsüm Bedel ise çok formda olduklarını söyleyerek, “Süper Lig'de üst üste galibiyetler aldık. Şimdi Yunan ekibiyle oynayacağımız maçtan iyi sonuçlar alarak üst tura çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi