Amerika nere, Afganistan nere?

Çin nere, Afganistan nere?

Türkiye, Japonya, İngiltere, Rusya nere Afganistan nere?

Almanya, Fransa, İtalya… Nerede Afganistan nerede?

AFGANİSTANLILARIN İZMİR’DE NE İŞLERİ VAR?

Afganistanlıların İzmir’de ne işleri var? Bu soru tek başına, yalın hali ile merak uyandırabilir. Kan izleri takip edildiğinde duyarlıysanız merakınız giderilir. Peki, Amerika, Çin, Japonya, Rusya, Türkiye, Almanya, Fransa, Çin…Askerlerinin, Özel kuvvetlerinin, istihbaratlarının, global şirketlerin Afganistan’da ne işleri var?

Rusya ile başlayarak, ABD, AB, Çin, İngiltere, Japonya… ile devam küresel güçler Afganistan’da özel kuvvetlerine pratik eğitim kazandırdılar. Afgan halklarını aşiret, milliyet, inanç olarak ayrıştırdılar. Milli, dini değerlere saldırdılar. İşgalci güçler, bir taraftan İslam inancını öne çıkararak terör mayalanması yaparak kontra örgütler inşa ettiler. İnsanlıktan çıkardıkları, canavarlaştırdıkları mahlûklar halklara vahşet yaşattılar. Yaşanılanları basın yayın aracılığı ile gündeme taşıyarak farklı inançtan dünya halklarına İslamafobi korkusu yaydılar.

İşgal güçleri, Afgan coğrafyasını “eğitim alanı”, halklarını “kadavra” olarak kullanarak kendi özel harekat güçlerini yetiştirdiler. İslam ve Ortadoğu halkları içinde mezhep ayrıştırmasını körüklediler. Destekleyip, eğittikleri kontra örgütlerinin kendi “din kardeşlerinin” başlarını pala ile keşişlerini dünya basınına servis ettiler. Mezhepsel karşı cephe yaratarak halkların birlikte işgal güçlerine karşı geliştirdikleri özgürlük mücadelesini boğdular. Acı ve nefreti karşı karşıya getirerek “nur topu” gibi terör örgütleri kurdurdular.

Bütün bunlar neden gerekliydi?

Afganistan, Suriye, Irak, Libya… işgallerine gerekçe oluşturdular. Yeraltı yer üstü zenginliklerini talan etmelerini kamufle ettiler.

Rusya 1979 da Afganistan’ı işgal ettiğinde

El Kaide yoktu. 1988’ de kuruldu. Taliban yoktu. 1994’de kuruldu. Boko Haram, Hamas, Hizbullah… yoklardı.

ABD, 2001’de Irak ile başlayan Ortadoğu’yu işgal ettiğinde IŞİD (DAEŞ, DEAŞ, DAİŞ) yoktu. 2004’de başlayan süreçle birlikte 2014’te ortaya çıktı.

Kendi kardeşlerinin başlarını kesen, kendi ülke halklarına zulmeden, ulusal kurtuluş mücadelesi yerine dini duyguları öne çıkararak İslam adına cihatçı örgütleri kimler; nasıl, niye, ne için, neleri hedefleyerek kurdular?

Bugün, işgalci güçler koro halinde Taliban’a düğün alayı kuruyorlar. Türkiye’de halay başı Perinçek. Taliban’ı ‘ılımlı’ ilan ediyorlar. Merkez bankasının cari açıklarını afyon üreterek kapatan ülkede Taliban’a devlet kurduruyorlar.

İşgal güçleri, puroları ellerinde viskilerini, şaraplarını yudumlayarak orta oyununu Taliban’a oynatıyorlar. Afganistan halkları kurban ediliyor.

Evet, Afganlıların İzmir’de ne işi var?

Afganistan’da pişen Türkiye’ye düşer.

Eğitimi, bilimi, sağlığı, sanayiyi, tarımı, hayvancılığı, doğayı savunmak, korumak yerine askeri harekatları alkışlayanlar, istediğiniz kadar kulaklarınızı tıkayınız, Afganistan halklarının ağıtlarını uykularınızda duyacaksınız.

Teskereleri alkışlayanlar; Taliban’dan kaçanların akın akın size koştuğunu görüyorsunuz.

TALİBAN İLE NE GELDİ?

Afganistan’a

Şeriat isteyen güçler geldi.

Taliban’ın zulmü geldi.

Cihatçılar geldi.

Silah geldi.

Vahşet geldi…

Amerikan, İngiliz, AB ülkeleri işbirlikçileri geldi.

Özerk, bilimsel eğitim karşıtları geldi.

Demokrasi karşıtları geldi.

Bilim karşıtları geldi.

Afganistan’dan ne gidiyor?

Ulusal birlik

Eğitim

Sanat

Kültür

Bilim

Sağlık

Özgürlükler

İnsan ölümleri…

İzmir nere?

Afganistan nere?

Hadi hayırlısı…