İzmir ve Ege basını başta olmak üzere Türk basın tarihinin öyküsünü yansıtan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde gazetelerin ve diğer medya organlarının kullandığı çeşitli araçlar, ilk hallerinden en gelişmiş modellerine değin sergileniyor. Türkiye’de katledilen gazetecilerin son anlarında yanlarında olan eşyalarının da sergilendiği müzeye, bağışlar devam ediyor. 45 yıllık meslek yaşamı boyunca kullandığı fotoğraf makinelerini İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Başkan Yardımcısı Dilek Gappi’ye teslim eden Esat Erçetingöz, “Basınımızın geçirdiği evreleri yansıtan ve anılarla donatılmış müzemize, bağışta bulunmak benim için büyük bir onur” diyerek duygularını dile getirdi.

ESAT ERÇETİNGÖZ KİMDİR

23 Ocak 1955 tarihinde İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini bitirdikten sonra 1973 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’na girdi. Aynı yıl Demokrat İzmir Gazetesi’nde foto muhabiri olarak çalışmaya başladı. 1977 yılında okuldan mezun olduğunda Yeni Asır Gazetesi’ne transfer oldu. Daha sonra Yurtta ve Dünyada Spor Dergisi, Hürriyet Gazetesi, Fotospor Gazetesi’nde çalıştı. Alem, Şamdan ve Nokta dergileri ile Kanal 6 Televizyonu’nun İzmir Temsilciliği görevlerinde bulunduktan sonra sürekli basın kartı sahibi olarak emekli oldu. 1994 yılından bu yana sahibi olduğu Medya 2001 Reklam Ajansı’nı işletiyor. Halen üyesi bulunduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Magazin Gazetecileri Derneği ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği pek çok yarışmada çeşitli dallarda ödül kazandı.

İZMİR BASIN MÜZESİ BASMANE'DE YER ALIYOR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Basmane’de Aziz Vukolos Kilisesi müştemilatında oluşturduğu İzmir Basın Müzesi, pazartesi hariç hafta içinde 09.00 – 17.00 saatlerinde gezilebilir. Müzede gazetelerin ve diğer medya organlarının kullandığı çeşitli araçlar, ilk hallerinden en gelişmiş modellerine değin sergileniyor. Ziyaretçilerin müzeye yoğun ilgisi devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi