İzmir Atatürk Lisesi’nin Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)’na tahsis edilmesinden bu yana İAL’nin tüm bileşenleri tepkilerini resmi makamlara iletti.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, süreci en başından takip ederek yapılması gerekenleri titizlikle planladı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraç ve Genel Sekreter Avukat Mehmet Oruç öncülüğünde tüm İAL’liler yakın takipte. Sonuçta ne olacağını dört gözle bekliyoruz.

www.change.org üzerinde açılan imza kampanyası çok kısa bir sürede 50.000 imzaya ulaştı.

Malesef, İzmir Valiliği’nden henüz bir yanıt gelmedi. Mevcut protokole göre İAL’deki çalışmaların ve eğitimlerin 11 Eylül’e kadar devam etmesi planlanmış durumda.

TÜGVA’nın Darbe Yapmayacağının Garantisini Kim Veriyor?

TÜGVA İzmir Temsilcisi açıklamada bulundu. Özetle, ‘Böyle bir tepkiyle karşılaşacağımızı tahmin etmedik, algı operasyonu var.’ dedi.

TÜGVA’nın logosunda ‘rahle’ simgesi var. Vakfın misyonu Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak.’ olarak belirlenmiş.

Bu iki bilgiyi yan yana getirince ‘bilimsel’ ve ‘laik’ eğitim içeriği belirmiyor zihnimde. Neden mi?

Adalet ve Kalkınma Partisi 3 Kasım 2002’de iktidara geldiğinde İzmir Atatürk Lisesi’nde on birinci sınıfa yeni başlamıştım. İAL’de öğrenciliğim süresince Hükümet tarafından desteklenen pek çok vakıf ya da dernek vardı. TÜGVA’ya benzer İslami simgeleri, bilgileri, figürleri kullanarak irademi tutsak altına almaya çalışan ve eğitim adı altında çalışmalar yapan sonrasında 15 Temmuz’da devleti ele geçirmeye kalkışan ‘FETÖ’cü örgütler burnumuzun dibindeydi.

Terör örgütü olduğu ortaya çıkan ‘FETÖ’cü vakıflar, dernekler, Milli Eğitim Bakanlığı ile çeşitli protokoller, anlaşmalar yapmıştı, her yerde karşımıza çıkıyordu.

Bugüne geldiğimizde, ‘gençlerin ruhsal ve manevi’ değerlerine yönelik çalışma yapan bir Vakfın, devlet desteğini arkasına alarak yeterli gelişimini tamamladığını düşündükten sonra devlete karşı gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir?

TÜGVA, İAL’nin neden direndiğini anlayamazsa memleketin kardeş kavgasına sahne olmasına hizmet eder. Bugün İAL’de 120 öğrenciye seminer, eğitim adı altında TÜGVA’nın savunduğu ideoloji devlet desteğiyle dayatılıyor. Yarın, bu programlanmış beyinler devleti esir etmeye kalkarsa bunun hesabını kim verecek

TÜGVA; özgürlüğü, aklı ve bilimi savunan nesillerin yetişmesine olanak sağlayan okulumuzdan çık!

TÜGVA, İAL’den dışarı!