ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – İzmir Banliyo Sistemi’nde (İZBAN) Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ‘artı para’ sisteminden sonra gerginlikler bitmek bilmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’da uygulamaya koyduğu ‘artı para’ sistemine tepkiler sürerken, vatandaş ve görevliler arasında gerginlikler de devam ediyor.

Geçtiğimiz gece Alsancak İstasyonu’nda bakiyesi yetmediği için ücret ödemeden turnikeden geçmek isteyenlere güvenlik görevlileri müdahale edince, vatandaşlarla görevliler arasında kavga çıkmış, yaralananlar olmuştu.

Ulusal basında da yankılanan olay sonrasında bu sabah saat 06.40 civarında Alsancak İstasyonu’nda hafif alkollü olduğu düşünülen bir genç, İZBAN'a binmek için bakiyesi yetmeyince önce güvenlik görevlilerine tepki gösterdi, sonra da elbisesini çıkararak elindeki maket bıçağı ile kendisini kesmek istedi.

 ‘Artı para’ sistemine ve güvenlik görevlilerine küfürler eden genci olay yerine gelen polisler güçlükle sakinleştirirken, polisler ifadesini almak üzere karakola götürdü.