İZ GAZETE- Geçtiğimiz aylarda Manisa’nın Akhisar ilçesinde Zorlu Grubu’na ait Meta Nikel Kobalt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılmak istenen Sülfürik Asit Üretim Tesisi projesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘ÇED olumlu’ kararı verilmişti. Ulaşılan bilgiye göre, yerel mahkeme, projeye verilen ‘ÇED olumlu’ kararını iptal etti.

'HAYATİ ÖNEME SAHİP' DENİLMİŞTİ

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, daha öncesinde gazetemize yaptığı açıklamada, tesisin kurulacağı alanın önemine dikkat çekmiş, “Başlamış Çayı, üzerinde Manisa kentine içme-kullanma suyu sağlanmak üzere inşaatı devam eden Gürdük Barajı ve İzmir’e içme-kullanma suyu sağlanması planlanan Başlamış Barajı olmak üzere, halk ve çevre sağlığı açısından büyük öneme sahip bir yerüstü suyudur. Bölgenin toplamda 4 milyon üzerinde nüfusa sahip en büyük iki kentine hizmet verecek olan bu akarsuyun korunması, bölgede yaşamın sürdürülebilirliği açısından hayati öneme sahiptir” demişti. 

İLİŞKİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GAZETEMİZ 2 KERE MANŞETE TAŞIMIŞTI

İz Gazete, Manisa’ya yapılması planlanan Sülfürik Asit Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun 10 takvim günü için görüşe açılmasını ve daha sonrasında Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararını manşete taşımıştı. 

Editör: Haber Merkezi