2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

2017’nin en önemli olayı ülkemizde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşüdür”.  Sayın Genel Başkanın Ankara Güvenpark’ta tek başına başlattığı yürüyüş 24 gün devam etmiş ve milyonlarca insanın katılımıyla yürüyüşün ayak sesleri bütün dünyada yankı bulmuştur.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

2017’de fırsat buldukça kitap okumaya çalıştım. İlk olarak aklıma gelenler, Ahmet Ümit’in “Elveda Vatanım’”, Zülfü Livaneli’nin “Huzursuzluk” ve bugün de yaşanmakta olan iktidar kavgalarının geçmişine uzanan Ahmet Akbulut’un “Sahabe Dönemi İktidar Kavgası” adlı eserleridir.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Keşke yaşanmasaydı diyebileceğim olayların başında terör gelmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun insan hayatını hedef alan bütün terör olaylarının yaşanmamasını dilerdim.  Sadece insana değil doğaya, çevreye ve canlılara yönelik her türlü katliamın olmamasını isterdim.

 "2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

2017’de iz bırakanlar ödülünü tartışmasız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verirdim. Bütün baskılara karşın vicdanların sesine tercüman olarak yürüttüğü demokrasi, hak, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden dolayı.

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

2017’nin insanlık için, doğa ve çevre için kayıp bir yıl olduğunu düşünüyorum. Gelecek adına hiçbir umut yeşertmediği inancındayım. Onun için 2018’e taşınmasını istediğim bir güzellik barındırmıyor.

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

2018’de hayatımızdan çıkmasını istediğim birçok şey var. Bunların başında da yaratılan korku ikliminin sona ermesi gelmektedir. Yaşanılan hukuksuzluk ve adaletsizlik sürecinin sona ermesini isterdim.

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

İmkânım olsa 2018’de öncelikle yoksulluğu ve yolsuzluğu sona erdirir, gelir dağılımındaki eşitsizliği giderir, insanların geleceğe güvenle baktığı, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yaşatıldığı çağdaş bir Türkiye iklimi oluştururdum.

2018'de doğacak çocuklar için sizden bir kaç isim önerisi alabilir miyiz?

Bu yıl doğacak çocuklara Barış ve Özgür adları konulsun ve bu çocuklar adlarına yakışır bir şekilde barış içinde, özgürce koşuştursun.

2017 benim için insan hakları ve özgürlük adına bir önceki yıldan daha da geriye gidilen bir yıl olmuştur.

2018’in başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur, eşitlik, adalet ve özgürlük getirmesini temenni eder, bütün canlıların yaşam hakkına saygı duyulduğu bir yıl olmasını dilerim.

Editör: Haber Merkezi