2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

Hak, hukuk, adalet kavramlarının ve demokrasinin değerinin yeniden anımsanmasıdır. Yıpranan, yorulan ve bütün bu olumsuzlukları hak etmeyen bir ülkemiz, Türkiye Cumhuriyetimiz var. Yeniden bu coşkuyu yaşam biçimine dönüştürmenin birinci koşulu, sözünü ettiğim kavram ve değerlerin bir an önce yaşamımıza, siyasete ve ülke yönetimine egemen olmasından başka çaremiz yok. Çok kan kaybettik, hatır ve hatıralara çok saygısızlık ettik ve daha da önemlisi her alanda insanlık bahçesinin karanlıklarına doğru çekilme tehlikesiyle yüz yüzeyiz. Onurlu hiçbir ülke, bu hazin gerçeklikle yaşayamaz ve varlığını sürdüremez.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Söylev”ini yeniden okudum. Bu deha ürünü yapıtı, çocuklarımıza ve gençlerimize de armağan ettik. Yerel yönetim, ekonomi, siyaset ve tarih konulu kitaplar zaten her zaman başucumda duruyor. İçim daraldıkça, şiir kitaplarına başvuruyorum. Güncel yayınları, olabildiğince izlemeye çalışıyorum.

Bu arada okumakla kalmayıp, “Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk” adlı, yaşamımı, siyasal mücadelemi, Karşıyaka Belediye Başkanı olarak yerel yönetime bakışımı, işlerimizi, ülkemize ait gerçekleri ve düşlerimi anlatmaya çalıştığım bir kitap yazdım. Uzun bir emek ürünü olan kitabım kısa sürede 6. Baskıya ulaştı. Bu anlamda önemli bir boşluğu doldurduğuna ve örnek oluşturduğuna inanıyorum.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Ne yazık ki “keşke olmasaydı” sözünü her gün ve defalarca söylemek zorunda olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Yobaz çeteninin darbe kalkışması ve sonrasında yaşananlar, her biri yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz, terör belasının çaldığı yaşamlar ve zamanlar, bilim kültür ve sanat alanında her gün biraz daha geriye gitmemiz, dile ve tavra yapışan şiddet, kadın cinayetleri, çocuk gelinler, eğitimdeki perişanlıklar ve gericileştirme örnekleri, vicdan kanatan hukuk ve adalet uygulamaları, iş ve ekmekleri için açlık grevine zorunlu kalan insanlar, bitmek bilmeyen yolsuzluk hırsızlık talan örnekleri, basın ve insan haklarına yönelik ihlaller, nihayet ülkemiz onurunun uluslararası ya da başka ülkelerin mahkemelerinde sorguya çekilmesi, emek ve hak ihlalleri… İç karartmak istemem, bütün bunlar dünyanın en güzel ülkesinde keşke yaşanmasaydı.

 "2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

Yukarıda saydığım olumsuzluklara direnen, demokrasi ve hukuk adına mücadele eden, bu nedenle bedel ödemek zorunda kalan, inadına umut ve mücadele bayrağını düşürmeyen, kalemiyle işiyle düşüncesi ve eylemiyle “umut tükenmez” diyen herkes bu ödüle layıktır. Biz kendi ölçeğimizde, Basın Özgürlüğü Ödülünden Attila İlhan Şiir Ödülüne, bu değerlerin temsilcilerinin adlarını sokaklarımıza, meydanlarımıza, parklarımıza vererek, üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz.

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

”İs değil, iz bırakan” her onurlu yürüyüşün, çalışkanlığın ve ortaya konan eserlerin devam etmesi, ülkemiz için yaşamsal öneme sahiptir.

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

Ülkemin başına dert olan her şeyin bitmesi ve geri dönmemecesine bu güzel coğrafyadan çekip gitmesi, bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak en büyük dileğimdir.

Bir belediye başkanı olarak, Karşıyaka’ya aşkla hizmet ederken önümüze çıkan ve bizi örseleyen yasa, mevzuat, ön yargı, bilgi ve bilinç yoksunluğu gibi engellerin, belediyeleri hala rant kapısı olarak görenlerin ve kirli siyaset hokkabazlarının hayatımızdan çıkmasını ne çok isterim.

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

1.Algısızlık ve bilinçsizlik,

2.Vicdansızlık, ahlaksızlık, yalancılık,

3.Cehalet, gericilik, duyarsızlık,

4.Başta Cumhuriyet değerleri olmak üzere, tarihe, coğrafyaya ve doğaya karşı yabancılaşma ve “Üç Maymun” zihniyeti.

2018'de doğacak çocuklar için sizden bir kaç isim önerisi alabilir miyiz?

Umut, Devrim, Emek, Filiz, Deniz, Kardelen, İzmir…

Hepsine şimdiden güzel bir Türkiye, yaşanası bir dünya ve onurlu bir yaşam dilerim.

-2017 benim için............................. yılıdır.

…çalışmanın, başarmanın ve karşılığını hemşerilerimin gözlerinde okumanın…

2018 benim için................................. yılı olsun isterim.

...Karşıyaka için, ülkem için, tüm insanlık için kurduğum düşlerin gerçekleşme…

Editör: Haber Merkezi