2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

Birincisi; 16 Nisan Başkanlık Referandumu. “Mühürsüz seçim” nitelemesiyle anılan referandumla Türkiye’nin yönetim biçimi değişti ve parlamenter demokrasi sona erdi. İkincisi ise Adalet Yürüyüşü. Çünkü iktidarın 20 Temmuz 2016’da başlattığı OHAL-KHK sürecinin sancıları 2017’de arttı. Referandumdan sonra da had safhaya ulaştı. En büyük sıkıntı adaletsizliklerle ortaya çıktı. 19 Mayıs Sözcü Operasyonu ve bir ay sonra CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla oldu. “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek, “Herkes için adalet” sloganıyla Ankara’dan İstanbul’a  yürüyüşe başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardına her renkten milyonlarca vatandaş düştü. Görüldü ki, Türkiye hiç bu kadar adalete susamamıştı. Ayrıca ana muhalefetin tribünden sahaya inmesiyle halkın proaktif siyasete duyduğu özlem de ortaya çıktı.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

Silivri Cezaevi’nde okuyamadığım dünya klasiklerini okumuştum. George Orwell’ın 1945 yılında yazdığı “Hayvan Çiftliği” kitabının, Türkiye’nin bu günkü konjonktüründe okunması gerektiğini düşünüyorum.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Haksızlığa uğramasaydım, uzun süre tutsak edilerek benimle birlikte ailem de ıstıraba mahkum edilmeseydi keşke…  Mesleki faaliyetleri nedeniyle gazetecilerin tutuklanması ve Sözcü Operasyonu keşke olmasaydı. Çünkü titiz bir ciddiyetle sürdürülmesi gereken FETÖ ile haklı mücadeleyi sakatlamak isteyenlerin eline koz verildi. Toplumun adalete olan güven duygusu zedelendi ve demokrasimiz bir yara daha aldı. Umarım yeni yılda bu hatalar tamamen düzeltilir.

2017’de sizde iz bırakan en önemli olgu nedir?

12 yaşındaki oğlum Ege Efe ile özgürlükte kavuştuğum an.

Ayrıca, "2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

Ampute Milli Takımı’mıza verirdim. Çünkü kutuplaştırılan ve ayrıştırılan, tasada ve kıvançta bile birleşemez hale getirilen bu çileli ülkede hepimizin yüzünü güldürdüler, uzun süre sonra ulusumuzu ortak duyguda bütünleştirmeyi onlar başardılar.

-2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

Umut.

-2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

Hiçbir şey. Kişisel hayatımdan memnunum.

-İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

Adalet, cumhuriyet, demokrasi ve barışı yeniden tesis etmek.

-2017 benim için sürüklendiğim fırtınadan güçlenerek çıktığım bir yıldır.

-2018 benim için halkıma, vatanıma, insanlığa ve doğaya daha yararlı olabileceğim bir yıl olsun isterim. Bütün Türkiye’nin hasret kaldığı huzura kavuşmasını dilerim.

Editör: Haber Merkezi