2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

2017’nin en önemli gelişmesinin 15 Haziran 'da Güvenpark'ta başlayan, 4.5 milyon insanın katılımı ile Maltepe'de taçlanan Adalet Yürüyüşü olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemiz ve dünya siyasi tarihine rekor olarak geçen Türkiye'nin en barışçıl ve demokratik eylemi olan bu yürüyüş, siyasi tarihimizde yeni bir sayfa açmıştır.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

Hep söylerim, kitap okumak bireyi özgürleştirir, Türkiye’nin iradesine ipotek koydurmayan özgür bireylere ihtiyacı var. Bu nedenle her kitap ayrı bir değer. Ancak bir tane örnek vermek gerekiyorsa, çeşitli ülkelerde uygulanan idam cezalarının yöntemi ve toplumsal etkisi anlatan ‘Eğer Devlet Öldürürse’ isimli kitap yakın zamanlarda beni fazlasıyla etkileyenlerden.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Yaşadığımız kötü olayın daha iyiyi gerçekleştirmek için bir sebep olduğunu düşünüyorum. Kendi hayatımda yok. Ancak yaşadığımız ülkede birden fazla…

"2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

Beşiktaş'a. Her zamanki gibi yüzümüzü güldürdü. Hanson Robotics’in kurucusu Dr. David Hanson da iz bırakan bir kişilik. Yapay zekayı entegre ettiği Sophia isimli insansı robot ile bilim dünyasında yeni bir gündem oluşturdu.

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

Ömer Hayyam’ın dediği gibi ‘Adalet Kainatın Ruhu’. Türkiye’de adaletin yeniden tesis edilmesi için verilen hak mücadelelerinin aynı inanç ve kararlılıkla devam etmesi hepimizin ortak beklentisi.

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

Hayatında neyin var olup neyin olmayacağın kendi yetkinliği ile sonuçlandırmalı insan. Anlam katmayan durumlar söz konusu olduğunda zaman israfı yapmıyorum.

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

Cezaevinde büyümek zorunda kalan bebekler, haksız yere tutuklu olan gazeteciler, akademisyenler. Hayvan dostlarımızın anayasadaki tanımı, esnafın omzundaki ağır vergiler, gün be gün artan işsizliğin nedeni çarpık istihdam politikası, uluslararası arenada ülkemizin prestijini sıfıra indirgeyen dış politikamız… Çok şey sayılabilir…

Bu nedenle bu soruya cevabım tek… Önce iktidar...

2018'de doğacak çocuklar için sizden bir kaç isim önerisi alabilir miyiz?

Kız çocukları için Bade ve Bahar. Erkek çocukları için ise en çok ihtiyacımız olan şey Barış.

2017 benim için.............................yılıdır.

2017 yılı benim için güzel dostluklar biriktirdiğim, fark ve farkındalık yaratan projeleri gerçekleştirdiğim bir yıl oldu.

2018 benim için.................................yılı olsun isterim.

Günlüğüme yazacağım yine anlamlı hikâyelere sahip bir yıl olsun isterim.

Editör: Haber Merkezi