İz Gazete - Ziyaretinde ekibimizle gündeme dair sohbet eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, OHAL'in amacını ve kapsamını aştığını belirtti. Başından beri OHAL'e karşı çıktıklarını vurgulayan Bakan, "Meclisin bypass edilmesi, AKP'nin istediği gibi hareket etmesi bir yana, süreç AKP'nin 'kendinden olmayan' herkesi tasfiyesine dönüştü. Hangi somut ve hukuki sebeplerle belirlendiğini bilmediğimiz ve KHK'larla ihraç edilen binlerce insan var. Bu insanlar aileleriyle beraber milyonlar oluyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "Rabbim affetsin, milletimiz affetsin, kandırıldık" dediğini hatırlatan Bakan, "Onun kandırıldım deme hakkı var da 15 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca hiçbir suça karışmamış, tek bir disiplin cezası bile almamış sadece devletin onayıyla kurulan ve devlet tarafından teşvik edilen sendikaya üye oldu diye ihraç edilen öğretmenin 'kandırıldım' deme hakkı yok mu?" diye sordu. Bakan, darbeye karışan, ülkeye ihanet eden herkese gereğinin hukuk çerçevesinde yapılması durumunda iktidara bu konuda destek olacaklarını da sözlerine ekledi. 

'TOPLUMSAL SONUÇLARI AĞIR OLACAK'

Açığa alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin durumuna da değinen Bakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sırf Barış talebiyle greve katıldı diye Eğitim-Sen'li diye insanları tasfiye etmek ne demek? Öte yandan Cumhuriyetçi laik insanlar 'FETÖ'cü' diye fişlendi ve şimdi de 'FETÖ'cü olmadığını' kanıtlamak için çırpınıyor. Bizler, mağduriyetleri gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Mağdurların dosyalarıyla tek tek ilgileniyoruz, Vali ile görüşüyoruz, savcı ile görüşüyoruz... AKP bu süreci de yönetemedi. Şu an olayların ciddiyetinin pek farkında değiliz ama toplumsal sonuçları çok ağır olacak. Bu insanlar çaresizliğe mahkum edildi, sivil ölüme terk edildi."

ERKEN SEÇİM VURGUSU

Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Bakan, AKP'nin erken seçim arzusu olduğunu ifade etti. Bakan, "Kendi kadrolarındaki FETÖ'cüleri temizlemenin yolu ve kurtuluşu olarak erken seçimi görüyorlar diye düşünüyorum. Bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. 1 Ekim'de yeni yasama yılı başlıyor. Ankara'ya gidince göreceğiz" dedi.

Can Radyo ortaklığıyla yayın hayatına başlayan haftalık İz Gazete'ye dair de düşüncelerini paylaşan Murat Bakan, "İz Gazete İzmir basınına yeni bir soluk getirdi. Bu gazeteye sahip çıkmamız lazım. İz Dergi ise politik ve kültürel içeriğiyle bir boşluğu dolduruyor. Dergiyi ilgiyle takip ediyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi