HASAN ARSLAN* (İZ DERGİ SAYI:30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’ta başlattığı 25 günlük “Adalet Yürüyüşü” İstanbul Maltepe Miting alanında son buldu.  Yüz binlerin bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlar için adalet istemine tercüman ve hep birlikte yaşamanın umudu olan bu yürüyüş ülkemiz adına yapılmış en önemli toplumsal tepkilerden biri olmuştur.

Bizler Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı olarak,  Genel Başkanımızın başlattığı, her geçen gün çığ gibi büyüyen destekle toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı başarabilen ve büyük bir coşkuyla sona eren bu önemli yürüyüşe başından beri destek olduk. Yürüyüşün Ankara ve Sakarya bölümleri ile İstanbul mitingi kısmına katılarak, sadece Türkiye’de değil, uluslararası kamuoyunda ses getiren bir mücadelenin parçası olduk.

Genel Başkanımızın bu mücadelesine destek veren milyonlarca insanımızın temel beklentisi hak, hukuk ve adaletin ülkemizin her yerinde egemen olması. Bizler cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkarak, barış, hukuk ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bizim gibi düşünen ülkemiz insanının çok büyük bir bölümünün bu yürüyüşe ve hemen akabinde yapılan Maltepe mitinginde destek olduğunu görmek bizler için son derece umut verici ve sevindirici bir durumdur.

Adalet Yürüyüşü ve Maltepe mitingi önemli gerçekleri ortaya koymuştur. Genel Başkanımızın başlattığı bu yürüyüş 25 günlük süreçte partiler üstü bir eyleme dönüşmüş ve toplumun her kesiminin adalet talebini dile getirmiştir. Öte yandan ülkemizde güzel günlerin geleceği umudu yeniden yeşermiştir. Barışçıl olarak başlayan ve sona eren bu yürüyüşün herkes için adaleti yerine getirmesi en büyük dileğimizdir.

*Çiğli Belediye Başkanı

Editör: Haber Merkezi