“TBMM Başkanı’nın çıkışı ne anlama geliyor? Türkiye gerçekten laik bir ülke mi? İzmir ve laiklik ilişkisi nedir? Ne yapmak lazım?” Sorularına yanıt aranan sayıda, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile röportajlar yer alıyor.

Laiklik dosyasına yazıları ile katkı koyanlar ise şunlar: Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, öğretim görevlisi Elfin Tataroğlu, Birleşik Haziran Hareketi Yürütmesi’nden Onur Kılıç, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz, şair Tuğrul Keskin, Ankara İzmirliler Derneği Başkanı Yasin Aksu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı.

ÇİĞLİ’DE BARIŞ KÜTÜPHANESİ

Çiğli Belediyesi’nin Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren çift Gülhan-Yılmaz Elmascan adına kurduğu Barış Kütüphanesi ile ilgili Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve kütüphanenin kurucularından Sadık Şahin ile söyleşinin yanı sıra, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik anısına yeni bir parça besteleyen Grup Yel Değirmeni ile röportajın da yer aldığı Haziran sayısında ‘çıplak heykel’ tartışmalarını da İz Gazete yazarları Nilüfer Altunkaya ve Zeynep Uzunbay yazdı.

35 SORUDA CEM UZUNGÜNEŞ VE ÖZCAN PURÇU

22 Yıllık İzmirli gazeteci Cemal Sevgi ile Uğraş Vatandaş’ın söyleşisi, Bahri Baba Parkı’na dair Ramis Sağlam’ın yazısı ve Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu’nun temmuz ayında İzmir’de yapılacak olan Avrupalı taraftarlar buluşmasına dair yazısının yer aldığı sayıda ‘35 Soruda Şehrin Renkleri’ köşesinin konukları ise yazar Cem Uzungüneş ile CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu oldu.

DOĞAN BEYAZGÜL İLE KÜRSÜ

Doğan Beyazgül’ün bu aydan itibaren hazırlamaya başladığı Kürsü köşesinde ise, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Varto Der Başkanı Kenan Uzuner ‘konuştu’; konu yine laiklik…

 

İZ DERGİ HAZİRAN SAYISI BAŞYAZI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi