Geçtiğimiz aylarda kurulan Şirince Türetim Derneği’nin hazırladığı dosyanın başlığı ‘Sevdamız Şirince’.

Şirince’ye dair yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken dernek, Kasım ayında da İz Dergi’nin dosya konusunu hazırladı. Dernek başkanı Mehmet Kuzu’nun ‘Yeniden Şirince’ başlıklı yazısının olduğu dosyada Şirince’ye göçle gelen yeni Şirinceliler, Şirince’nin kadın hali, edebiyatta Şirince, Şirince’den göç eden Şirinceliler, Şirince’de neler yapılabilir, yaşayan tarihiyle Kırkınca Çirkince Şirince ve Tiyatro Medresesi yazıları yer alıyor. Dosyaya ayrıca Ankara’da Yaşayan İzmirlilerin dernek başkanı Yasin Aksu da Şirince yazısı ile katkı sundu.

35 SORUDA HALİL SEZAİ

Derginin sevilen köşesi 35 Soruda Şehrin Renkleri’nin Kasım ayı konuğu da yine Şirince ile bağı olan bir isim. Ünlü sanatçı Halil Sezai 35 soruyu Şirinceliler için cevapladı. Halil Sezai aynı zamanda Şirince Türetim Derneği’nin 100. üyesi.

ÖZEL RÖPORTAJLAR

Kasım sayısında ayrıca CHP Milletvekili Şenal Sarıhan OHAL’in kimin için ilan edildiğini, Cihan Başakçıoğlu ‘çöpten geleceğini çıkaran çocuklar’ı, eğitimci Metin Yaşatürk MEBGEM’i, Deniz Doğan şair Gülten Akın’ı yazdı. Asya Yaşarikiz, Patitone müzik grubuyla, Ümit Kartal yazar Murat Şahin ile  söyleşirken, derginin konuklarından bir diğeri TRT Kent Radyosu’nde İzmir Masalları programının hazırlayıcısı ve sunucusu Semra İğtaç oldu.

Doğan Beyazgül ise Kürsü’de İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ve Tokatlı İş Adamları Derneği Başkanı Mert Özcan’ı ‘konuşturdu’

 

KASIM SAYISI SUNU YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi