İZ GAZETE- İz Dergi’nin Nisan 2022 sayısında, yaz sezonuna girilmeden önce İzmir’in incisi Çeşme odağa alındı. Turizm cenneti olarak görülen Çeşme’nin farklı alanlardaki değerleri dergide ön plana çıktı.

Çeşme’nin tarihsel kimliğinden yerel lezzetlerine, pazarcılarından balık mezatlarına ve Türk sinemasının Çeşme’ye nasıl baktığına kadar pek çok konuyla derginin içeriği zenginleştirildi.


DERGİNİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ


‘ÇOCUKLUK AŞKIM’

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 3 yıldır sürdürdüğü başkanlık dönemini, projelerini ve çocukluk aşkı Çeşme’yi, İz Gazete yazarı Öncel Öziçer’e anlattı. Başkan Oran, “Aşık olduğum Çeşme’ye 25 sene boyunca belediye başkanı olmak için çalıştım. Küçükken sorarlar ya ‘Ne olacaksın?’ diye; ben ‘Çeşme Belediye Başkanı olacağım’ derdim” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME’NİN KİMLİĞİ NE?

Gazeteci ve Yazar Yaşar Aksoy, “Çeşme’nin kimliği nedir?” sorusuna cevap aradığı yazısında; ilçeyi sağlık, eğitim, tarım, turizm ve tarih gibi konularda irdeledi. Öte yandan Aksoy, 100’üncü yılında Alaçatı’nın ve Çeşme’nin kurtuluşunu kaleme aldı.

SİNEMA NASIL BAKIYOR?

İz Gazete’nin ‘Sinema Gezgini’ özel sayfasının editörü Batıgün Sarıkaya, dizi ve film örnekleriyle Türk sinemasının Çeşme’ye bakışını anlattı. Sarıkaya, yeni filmlerin ve yönetmen adaylarının Çeşme’ye ilgisinin süreceğini aktardı.

HUZURUN ADRESİ ALAÇATI

İz Dergi’nin en sevilen köşesi ‘35 Soruda Şehrin Renkleri’nin bu sayıdaki konuğu ise Gazeteci-Anchorman Korcan Karar oldu. Karar, kendini en huzurlu hissettiği yerin Çeşme Alaçatı olduğunu söyledi.

İz Gazete yazarı Öncel Öziçer de ‘İyi ki sana kaçmışım ey güzel Çeşme’ başlıklı yazısında Çeşme’ye yerleşme hikâyesini anlattı. Çeşme’nin kış sofralarını, komşuluk kavramını ve dayanışmasını, kasaba hayatının huzuruna değinen Öziçer, Çeşme’nin hiçbir şeye değişilmeyeceğini ifade etti.

YAZ SEZONU MÜJDESİ

Grand Hotel Ontur Çeşme Genel Müdürü Gökçe Kesikciler Buğday ise Çeşme’nin yeni yaz sezonuyla ilgili öngörülerini paylaştı. Buğday, erken rezervasyonlara talebin arttığını, yaz sezonunun çok iyi geçeceğini vurguladı.

‘GÜVEN VERECEĞİZ’

İz Dergi Nisan 2022 sayısında, Çeşme’nin değerlerinin yanı sıra güncel siyasete de önemli bir yer ayrıldı. CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye’nin ekonomi gündemine dair önemli mesajlar verirken CHP iktidarında ilk iş olarak güven iklimini oluşturacaklarını söyledi.

İKLİM KRİZİ NE OLACAK!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan, Dünya’nın varoluş problemi olan iklim krizini İz Dergi’ye özel kaleme aldı. CHP’li Bakan, iklim kriziyle mücadelede yapılması gerekenleri kaleme aldı.

‘EDİLGENLİKTEN ÇIKIN!’

İz Dergi’nin her sayısına katkı sunan siyasal iletişimin çok özel isimlerinden İletişimci ve Yazar Ateş İlyas Başsoy ise ‘Belediye Başkanlarına Nasıl Destek Olunur?’ başlıklı yazısında, vatandaşlara çağrı yaparak edilgen olmaktan çıkıp dönüştürücü güçlerini kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi