İZ GAZETE- İz Dergi’nin yeni sayısı, “Homeros, İzmir’e Geri Döndü” kapağıyla çıktı. Bayraklı Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlendiği 1. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali, dergide tüm detaylarıyla yer aldı. Antik Çağ’ın İzmir’de yaşamış en önemli ozanı Homeros’un adını taşıyan ve 3 Haziran günü Smyrna Bayraklı Höyüğü’ndeki görkemli galayla başlayıp 3 gün boyunca şiirler, şarkılar, danslar ile birbirinden önemli söyleşiler ve konuklarıyla İzmirlilere unutulmaz anlar yaşatan festivali, muhabirimiz Gizem Taban İZ Dergi okurları için takip etti.



İZ DERGİ'NİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ



SÖZ UÇMASIN DİYE

İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, derginin sunu yazısında; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın festivalde dile getirdiği “Binlerce yılık tarihimizi bir tarafa bırakarak sadece basit kimlikler üzerinden yarını inşa edebilme şansımız yok. İşte Homeros Festivali bu yüzden önemli” sözlerini hatırlatıp Başkan Sandal’ın bu festivalle nereden başlayıp, nereye varacağını yeniden yeniden gösterdiğini söyledi. Kartal okurlara, “Elinizdeki sayı, ‘söz uçmasın’ diye hazırlandı. Keyifle okumanız, uzun yıllar saklamanız dileğiyle” diyerek seslendi.

SANDAL: GURUR DUYUYORUM

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, festivalin yanı sıra Bayraklı’da son 3 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan bir röportaj da verdi ve Bayraklı’nın deprem, pandemi, ekonomik kriz gibi pek çok soruna karşı her alanda ilkleri gerçekleştiren bir ilçe olmaya başladığını kaydetti. Bu potansiyelin daha da büyüyeceğine inandığını belirten Başkan Sandal, “Çünkü bizim pırıl pırıl gençlerimiz, üretken, heyecanlı ve kentle ilgili sorumluluk taşıyan yurttaşlarımız var. Onlarla gurur duyuyorum, onları çok seviyorum. Hep beraber bu kenti daha yaşanabilir daha mutlu hale getireceğiz.” diye konuştu.

BAYRAKLI GİBİ ÇALIŞKAN…

İz Dergi’nin her sayısına katkı sunan siyasal iletişimin çok özel isimlerinden İletişimci ve Yazar Ateş İlyas Başsoy ise ‘Çankaya gibi olmak’ başlıklı yazısında çalışkan belediyelerin önemini belirtip Bayraklı’yı da örnek vererek şöyle yazdı: “Bayraklı gibi çalışkan ilçelerde bir oy sıçraması yaşanacak. İlçelerden gelen bu güç Büyükşehir’e, Büyükşehir’in gücü ilçelere yansıyacak. Bir terslik olmazsa ilk yerel seçimde İzmirli seçmenin, özellikle arka sıralardaki gençlerin ve kadınların teşekkürlerini hep birlikte göreceğiz.”

‘KUSURSUZ BİR FESTİVAL’

İZ Gazete yazarı ve Şair Özgür Zeybek de bu sayıya bir yazıyla katkı koydu. Büyük ozan Homeros’un yapıtlarındaki felsefeyi güçlendiren tarafı kaleme alan Özgür Zeybek, festival hakkında ise şu yorumu yaptı: “İzmir, baştan aşağıya özenle hazırlanmış, her ayrıntısı dikkatle ve hassasiyetle planlanmış, muhteşem bir ekiple yürütülen, sanatın, estetiğin ve coşkunun dolu dolu yaşandığı kusursuz bir festivale tanıklık etti.”

İz Dergi’nin sevilen ‘35 SORU’ söyleşisinin bu sayıdaki konuğu ise Şair Tuğrul Keskin oldu. Keskin, İzmir’in en çok duyarlılığını sevdiğini dile getirdi.

Öte yandan dergide şu başlıklara da yer aldı:

“Bayraklı, İzmir’in kalbine dönüşecek ve o kalp iyilikle, sanatla dolacak”, “Ünlü şair Adonis’ten şiirin ufku”, “Dünya markası Homeros’u önce biz yaşatmalıyız”, “Okurken bizi kanatlarından şeylerden biri sestir”, “Özgür değilsen dayatmanın eserini yazarsın”, “Büyük şiir karışıklıktan doğuyor”, “Dünya’nın her yerinde Homeros’a ilgi var”, “Homeros’u anmak vazgeçilmezdi”, “Adonis’in şiir dünyası”, “Özdemir İnce şiirine yolculuk”, “Şiir her türlü kuralı sıyırıp atar”, “Türkiye’de öykücü olmak, sırtını köklü bir geleneğe dayamaktır”, “Geleceğin edebiyatı da ezilenlerin sesinden yükselecektir”, “Gerçek haberciler kriminalize ediliyor”.

Editör: Haber Merkezi